Stožice bo danes napolnil Lenny Kravitz, ki bo v Ljubljani začel evropsko turnejo

Stožice bo danes napolnil Lenny Kravitz, ki bo v Ljubljani začel evropsko turnejo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 4. 2019

V ljubljanski dvorani Stožice bo danes nastopil rockerski zvezdnik in multiinstrumentalist Lenny Kravitz. Eden najbolj priljubljenih rock glasbenikov našega časa je septembra izdal svoj 11. studijski album Raise Vibration, ki ga predstavlja na svetovni turneji. Najprej po ZDA, Slovenijo pa si je izbral za začetek evropskega dela turneje.

Kravitzev album Raise Vibration združuje rock'n'roll, funk, blues in soul. Odlikuje ga mladostni navdih, ki je podložen s tremi desetletji modrosti in izkušenj. V ustvarjalnem smislu predstavlja ponovno rojstvo, saj je drzen in briljanten izdelek, kot se za glasbenika njegovega kova spodobi, saj se zdi, da njegov duh ne pozna meja, so sporočili organizatorji.

Štiriinpetdesetletni Kravitz je v skoraj 30-letni glasbeni karieri presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let minulega stoletja pripeljal v sodobnost, za kar je v kategoriji moškega rock izvajalca prejel tudi štiri zaporedne grammyje.

Znan je po pesmih, kot so Mr. Cab Driver, Mama Said, It Ain't Over 'til It's Over, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, Fly Away in I Belong To You. Prodal je blizu 40 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi v filmskem svetu. Moč ga je videti v dveh filmih Igre lakote ter filmih Življenje je dragoceno in Batler.

V Ljubljani je že nastopil pred 15 leti, ko je na Plečnikovem stadionu za Bežigradom predstavil album Baptism. V slovensko prestolnico bi se moral vrniti leta 2009, a je nastop odpovedal zaradi bolezni.