SVET na Kanalu A že šestič z malimi koraki za velik cilj!

6. 10. 2016 | Promocijsko sporočilo

SVET na Kanalu A se spet podaja na pot Malih korakov za veliki cilj! Letos pomagajo ljudem s cistično fibrozo.

Pravijo, da en sam človek ne more rešiti sveta, s pomočjo Sveta na Kanalu A pa lahko stopimo skupaj in poskusimo narediti korak na bolje.

In v dobesednem pomenu − ne zgolj enega. Letošnja dobrodelna akcija Mali koraki za VELIK CILJ bo pod okriljem medijske hiše PRO PLUS in na pobudo informativne oddaje Svet potekala že šesto leto zapored, in sicer od 19. do 21. oktobra 2016.

Tokrat so navdih ljudje, ki imajo eno redkih bolezni, cistično fibrozo.

Gre za avtosomsko recesivno bolezen, torej genetsko bolezen, ki se izrazi pri otroku, če prejme okvarjen gen od obeh staršev. Zaradi mutacije gena je pri nas trenutno obolelih okrog 120 ljudi, od tega tri četrtine otrok.

Eden takšnih je Jan Pirnat, fotograf, ki ga bolezen ne ovira, ampak navdihuje.»Nisem običajen fant, a počnem povsem običajne stvari. Svojo strast sem našel v fotografiranju, bolezen mi – kljub nekaterim omejitvam - daje krila.«

A da bi ljudje, kot je Jan, lahko leteli, potrebujejo zdravila, terapije in različne pripomočke, ki jim vsakodnevno omogočajo in lajšajo življenja.

Jan

Skupaj z Društvom za cistično fibrozo bodo skušali zmanjšati ta finančni zalogaj in zbirali denar:

  • Pošlji SMS z vsebino: SVET (prispevate 1 eur) ali SVET5 (prispevate 5 eur) na 1919
  • Pokliči: 090 933 036 (prispevate 2,99 eur)
  • Za večje zneske prispevaj: SI56 0292 2005 2254 477 (odprt pri NLB d.d., za namen pripišite SVET DOBRODELNI TEK; sklic: 00 1319)

Donacije zbirajo do 31. oktobra 2016.

Poleg dobrodelne note pa bodo oddaje in spletne strani PRO PLUSA poskrbele za ozaveščanje o bolezni in predstavile osebne zgodbe posameznikov, ki s cistično fibrozo živijo polno življenje in ki se namesto s strahovi in dvomi ukvarjajo z uresničevanjem sanj in postavljajo zglede vsem drugim.

In kje letos lahko zasledite tekače z rdečimi majicami?

  • Sreda, 19. 10.: Ljubljana­­−Podpeč−Borovnica−Vrhnika−Logatec−Rakek−Cerknica
  • Četrtek, 20. 10.: Ljubljana−Domžale−Lukovica−Moravče−Zagorje
  • Petek, 21. 10.: Ljubljana−Brezovica−Horjul−Gorenja vas−Žiri−Idrija

Ideja o akciji Mali koraki za VELIK CILJ se je pred šestimi leti porodila producentu Janu Golji, ki je še danes gonilna sila projekta. »Pogum je verjeti v stvari, ki niso predstavljive. Z ekipo smo pred šestimi leti verjeli. In zato smo danes ponovno tukaj. Da vse to lahko počnemo že šestič, gre zahvala izključno gledalcem, ki nam zaupajo in s svojimi prispevki pomagajo tistim, ki nas potrebujejo,« sporoča Jan.

Spremljajte Svet na Kanalu A od ponedeljka do petka ob 18.00 in dovolite, da se vas zgodbe dotaknejo in vas navdihnejo.

Več o dobrodelnem teku najdete na: www.svet-tek.si

Priporočamo