Svetovna razstava 1001 izum je podaljšana

2. 7. 2015

Svetovna interaktivna razstava za vse generacije o prelomnih vplivih na razvoj znanosti in tehnologije 1001 izum ostaja v Evropi.

Na željo lastnika, pa tudi zaradi velikega zanimanja, podaljšuje svoje gostovanje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani do 30. septembra. Julija in avgusta je odprta vse dni od 11.00 do 19.00 ure, septembra pa od 9.00 do 18.00 ure. Brezplačna vodenja po razstavi so odraslim obiskovalcem na voljo vsak dan od ponedeljka do petka ob 17.00 uri, za otroke pa ob sobotah in nedeljah ob 11.00 uri. Vsak ponedeljek si je mogoče razstavo ogledati z znižano vstopnino Happy Monday za 8,5 EUR/osebo.

Na razstavi je prisoten kustos, ki odgovarja na vprašanja in dodatno pojasnjuje izume in odkritja zlate dobe islamske civilizacije. O tej za zahodno civilizacijo tako prezrti dobi, ki se je v medkulturnem dialogu strpnosti in tvornega sodelovanja od 9. do 17. stoletja raztezala od Španije do Kitajske, ter njenih vplivih, spregovori prek 60 interaktivnih eksponatov, ki zaokrožujejo 7 vsebinskih sklopov.

Odkritja in izumi tega obdobja, med katerimi so tudi takšni, ki jih širša javnost sploh še ne pozna, je pustila trajen pečat na življenje dandanes – v naših domovih, šolah, mestih, bolnišnicah, načinu trgovanja in razumevanju sveta ter vesolja. Razstava predstavi pa številne učenjake, inženirje in znanstvenike mnogih različnih veroizpovedi, ki so živeli in delali v zlati dobi islamske civilizacije.

Več o razstavi!

Značke: 1001 izum

Priporočamo