T. L. Sirk: S postavitvijo novega skladišča povečujejo tudi logistične zmogljivosti prestolnice

V novem skladišču podjetja T. L. Sirk, ki leži tik ob ljubljanski južni obvoznici, bo prostora za novih 3000 paletnih mest. (foto: arhiv podjetja T.L. Sirk) arhiv podjetja T.L. Sirk
30. 8. 2017 | Promocijsko sporočilo

»Vesel sem, da je pomemben sestavni del našega logističnega centra v Ljubljani, ki leži ob južni obvoznici, na križišču V. in X. panevropskega koridorja, končno postalo povečano novozgrajeno skladišče, v katerem bo prostora za novih 3.000 paletnih mest. To pomeni, da naše trenutne skladiščne kapacitete povečujemo že na skupaj blizu 10.000 paletnih mest oziroma 6000 kvadratnih metrov površin,« je ob odprtju novega skladišča poudaril Andrej Sirk, direktor podjetja T. L. Sirk. Z novimi pokritimi in zaprtimi skladiščnimi površinami bodo v podjetju, ki na področju transporta in logistike deluje že več kot deset let, tako še dodatno zapolnili potrebo po modernih in tehnološko opremljenih skladiščnih kapacitetah v Ljubljani in širši regiji.

»V naših skladiščih na enem mestu zagotavljamo komisioniranje, paletiziranje, etiketiranje, pakiranje in distribucijo blaga, z lastnimi vozili ob podpori dveh pisarn v Kopru in na Obrežju pa strankam omogočamo tudi prevoz in carinjenje blaga. Vse te procese izvaja usposobljen kader ob podpori napredne informacijske tehnologije, ki jo stalno dopolnjujemo,« je še dejal Sirk in obenem opozoril tudi na že več let trajajoče težave s pomanjkanjem logističnih kapacitet v Sloveniji, ki velja za pomembno stičišče evropskih prometnih poti.

»Ne samo, da jih je premalo, problem je tudi to, da se nova sploh ne gradijo oziroma nastajajo zelo počasi, ker se številna slovenska podjetja na tem področju srečujejo z različnimi ovirami,« je še pojasnil direktor podjetja, ki je znano tudi po tem, da ponuja celovite logistične storitve – vse od skladiščenja, carinskih storitev do organizacije cestnih ter ladijskih prevozov na vse celine.

Podjetje T. L. Sirk je transportno in logistično podjetje. Že 10 let zagotavlja tako transportne kot tudi celovite logistične storitve – skladiščenje, carinske storitve, ladijski prevoz in cestni prevoz. Delujejo v 69 državah na petih celinah. V podjetju z več kot 20-letno družinsko tradicijo prevozništva danes zaposlujejo 132 ljudi. V logističnem centru v Ljubljani imajo po novem 6.000 kvadratnih metrov pokritih površin, v katerih je prostora za 10.000 paletnih mest. V podjetju z lani v celoti posodobljenim voznim parkom omogočajo kakovostne storitve in želje ter potrebe naročnikov postavljajo na prvo mesto.