Tabujevci praznujejo 15 uspešnih glasbenih let

Tabu (foto: revija Story) revija Story
Vir: Story
26. 4. 2014

Priljubljena glasbena skupina Tabu letos praznuje posebno obletnico, saj že 15 let vladajo na glasbenih lestvicah in koncertnih odrih. Za njih velja, da se vse, kar ustvarijo, spremeni v zlato ...

Skupine Tabu ni treba predstavljati. Naslovi njihovih hitov, med katerimi je že veliko evergrinov, govorijo sami zase: Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Divje, Ocean, Angel, 42, Oblak za dva, Pesek in dotik, Poljubljena, Namesto srca, Moje luči in najnovejši Hvala za ribe, Junfer, Nekoč nekje ...

"Skupina Tabu ima že od začetka vse vrste komadov, pop je zelo širok žanr. Nimamo nobenih omejitev. Maco zakuha skladbo in začinimo jo tako, kot nam je všeč. Ni se nam treba predalčkati. To smo dosegli v 15 letih. Lahko naredimo skladbo v katerikoli smeri, pa človek še vedno lahko reče, da je to skladba Tabujev," je povedala pevka Tina Marinšek.

Sicer pa tabujevci pravijo, da so skupina za širši krog ljudi, in to jih ohranja na glasbenem prizorišču že 15. leto. In prav zato se ob tokratnem jubileju niso odločili za klasični koncert, ampak so raje sestavili koncept za gledališko predstavo oziroma sklop koncertov, na katerih bodo sebe in svojo glasbo predstavili še bolj intimno. Na oder so tako postavili avtobiografski muzikal Tabu: ODPRTO! in za to priložnost na novo preoblekli svoj glasbeni repertoar.

Tabu

Skozi 15 večinoma vsem znanih hitov se sprehodijo skozi 15 let delovanja, vmes pa pokramljajo o dobrih starih in novih časih. "V naši karieri se je zgodilo toliko stvari, da moramo ves čas pojasnjevati, zakaj so se zgodile. Na čelu z zamenjavo pevke, ki je res pomembna stvar in je vedno v ospredju. Na vsakem intervjuju. V tej predstavi končno povemo, zakaj je tako. Zelo veliko povemo o sebi, zelo iskreno," je povedal baskitarist skupine Iztok Melanšek.

12. junija v Križankah

Veliki koncert bo 12. junija v Križankah, kjer bodo nastopili s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. "Že fama Križank nekaj pomeni. Celoten ambient, ki je idealno prizorišče za dober nastop. Meni se zaiskrijo oči in se počutim kot otrok na Miklavžev večer. Komaj čakam, ker sem tja hodila v šolo in se navzela ambienta, doživela ogromno lepih koncertov. Želim si te izkušnje z druge strani," je priznala pevka Tina.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 18/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 18/2014

Story Story 18/2014, od 23. 04. 2014