Tako to delajo Učiteljice!

Tako to delajo Učiteljice! (foto: Bojan Dragojević) Bojan Dragojević
7. 6. 2017

Železo se kuje dokler je vroče ... pravijo Ana, Silvia in Matea, članice hrvaške skupine Učiteljice, ki pa je deloma tudi slovenska saj Ana prihaja iz Ptuja.

"Tako se to radi" je naslov nove pesmi vročih Učiteljic, ki pa zagotovo dobro vedo daj delajo saj ima njihov Youtube kanal že vrtoglavih 120 milijonov ogledov. Pesem so dekleta posnele v sodelovanju z DJ Mateom. Kot vse njihove prejšnje pesmi je tudi ta plod izjemnega avtorskega tima Dušana Bačića ter Bojana Dragojevića iz Beograda.

Nova pesem je povsem poletno obarvana, plesnega ritma, vroče Učiteljice pa so jo dodatno še začinile z gostom iz Frankfurta, ki so ga povabile k sodelovanju. »DJ Matea smo spoznale na enem od nastopov v Berlinu, med nami vsemi je takoj preskočila nekakšna iskrica in odločitev o sodelovanju je bila sprejeta zelo hitro in soglasno,« nam je o sodelovanju zaupala Silvia. Dekleta pravijo, da je sporočilo pesmi povsem preprosto. »S to pesmijo sporočamo vsem mladim in mladim po srcu, da naj se čez poletje odklopijo, navijejo glasbo, prepustijo zabavi ter v dobri družbi uživajo življenje», so rekla dekleta. »Tako se to dela, samo enkrat smo mladi«, je še dodala Matea.

V videospotu Učiteljic pa lahko občudujemo tudi slovenske fante. Dekletom so se namreč pri snemanju videospota pridružili tudi odlični plesalci iz Slovenije (Žiga Sotlar, Aljoša Moderndorfer, Matic Zadravec), ki delujejo pod imenom SoFLY. »So res odlični koreografi ter plesalci, brez težav so prišli v Beograd in svoje delo vrhunsko opravili. Zagotovo bomo sodelovali še kdaj«, je prepričana Ana.

O načrtih za prihodnost dekleta pravijo, da jih čaka predvsem veliko nastopov, kjer bodo promovirale tudi svojo novo pesem. »Za sedaj nastopamo v štirih državah, želimo pa si nastopati tudi v Makedoniji, Bolgariji, Črni gori, Švedskem in še kje« pravi Ana. »Vesela sem, da imamo številne nastope tudi v Sloveniji, kjer imamo zelo veliko poslušalcev, v čast pa nam je, da tudi številni slovenski glasbeniki spremljajo naše delo in se zgledujejo po nas«, je še dodala Ana.