Tanja Zajc Zupan in Isaac Palma združila moči s skladbo Hallelujah

Tanja Zajc Zupan in Isaac Palma združila moči s skladbo Hallelujah (foto: Tanja Zajc Zupan (osebni arhiv)) Tanja Zajc Zupan (osebni arhiv)
4. 9. 2018

Pevec Isaac Palma že dlje časa pripravlja nekaj novega za svoje poslušalce. Za potrebe snemanja svojega novega videospota je nujno potreboval tudi starinski telefon. Njegova žena Patricija je takoj šla v akcijo preko družabnega omrežja in izkazalo se je, da ima prav tak telefon, kot sta ga iskala, citrarka Tanja Zajc Zupan.

Prijazna Tanja je z veseljem priskočila Isaacu na pomoč ter mu za to priložnost posodila njen starinski telefon. Navdušen Isaac ga je prišel iskati še v istem popoldnevu, Tanja pa ga je ob tej priložnosti povabila na kavo in krajši klepet. Krajši klepet se je kaj hitro sprevrgel v dolg pogovor, v katerem sta na dolgo in široko razglabljala o slovenski glasbeni sceni.

Ob tej priložnosti je Tanja Isaacu predstavila tudi citre in kaj hitro so izpod Tanjinih spretnih prstov pričele prihajate prečudovite melodije tega zanimivega inštrumenta. Isaak je prisluhnil še s toliko večjo pozornostjo in zanimanjem, saj so citre zanj zanimiv in kar nekako eksotičen instrument, ki ga v Argentini od koder prihaja, ne poznajo. Tanjino igranje je bilo Isaacu izredno všeč, a je ob tem priznal, da bi sam potreboval več prstov kot jih ima na rokah, da bi lahko tako lepo igral, kot igra Tanja. Seveda je pevca ob tej priložnosti »zasrbelo« grlo in je ob citrah tudi zapel; malo v španščini in malo v slovenščini.

Za Tanjo in Isaaca je bilo to prijetno druženje, izposoja telefona pa je bila kriva, da Tanja in Isaak že razmišljata, kako bi lahko skupaj tudi kaj ustvarila.

Aleš-Rod

Foto: Tanja Zajc Zupan (osebni arhiv)

Priporočamo