Dogodki Promocijsko sporočilo

Teden testenin prvakov s chefom Matjažem Cotičem

1. 9. 2016
Deli
Teden testenin prvakov s chefom Matjažem Cotičem (foto: promocijsko gradivo)
promocijsko gradivo

Med 19. In 24. Septembrom 2016 bo v restavraciji diVino pravi festival testenin. Chef restavracije diVino Matjaž Cotič nam bo s štirimi različnimi jedmi približal dogajanje prireditve Pasta World Championship med leti 2014 in 2016.

kuharPoleg chefa Matjaža Cotiča je na tem svetovno znanem kulinaričnem tekmovanju lovoriko že osvojil tudi chef Jure Tomič. S svojim poglobljenim znanjem in ljubeznijo do priprave testenin sta dosegla zavidljivi lovoriki, ki nedvomno predstavljata ponos slovenske kulinarike.

Na meniju restavracije diVino boste lahko v tednu testenin prvakov okusili štiri nagrajene jedi.

Kulinarični izbor:

  • Trofie z vonjem Krasa in okusi morja - gamberi, kraška slanina, kravja in kozja albuminska skuta (avtor Matjaž Cotič, viceprvak 2015)
  • Polnoznati fusilli s kozjim sirom in bučkami(avtor Jure Tomič, prvak 2016)
  • Špageti z vonjem morja na carpacciu črnih testenin (avtor Caterina Amelio, zmagovalka mladih talentov 2016)
  • Špageti z rakci iz Sicilije in omako Mojito (avtor Luca Torricelli, prvak 2015)