Teo Collori s skupino Momento Cigano napoveduje nepozaben koncert

5. 6. 2017

V petek, 9. junija, bomo lahko v idiličnem zelenem okolju, na  Barakci pod Šmarno goro pri Ljubljani, prisluhnili koncertu mojstrov ciganskega swinga.

Kitarist Teo Collori in njegova skupina Momento Cigano so mojstri t.i. »ciganskega swinga«. Nekateri pa njihovi glasbi pravijo kar »fičfirič muzika«. Glasba je tako virtuozna in nabrita kakor tudi poslušljiva in zapeljiva.

Koncert se bo zgodil v petek 9. junija on 20.30 na Barakci pod šmarno Goro pri Ljubljani. Organizatorji obljubljajo subtilen večer prepleten z manouche jazzom v katerem se v drvečem ritmu swinga preganjata in lovita klarinet in kitara.

Na Barakci pod Šmarno goro letos obljubljajo pestro koncertno poletje. Več informacij o dogodku na Facebook strani BARAKCA.

Vrhunskega kitarista Tea Collorija marsikdo pozna iz več glasbenih zgodb – od rockerskih Eskobarsov, s katerimi je sodeloval še nedavno, do intimnega dua, v katerem spremlja pevca Metoda Banka, in kot člana Magnificove spremljevalne skupine.

Teo Collori, po izobrazbi jazzovski kitarist, po koreninah pa Portorožan, na predlani izdani tretji plošči Hot Club Piran predstavlja tisto, kart ga najbolj navdušuje – virtuozno nabrit in razigran gypsy swing, ki pričara zvok iz dvajsetih let prejšnjega stoletja. Skupina Momento Cigano je album Hot Club Piran v studiu Saša Fajona posnela v enem zamahu, po vzoru koncertnega nastopa v studiu. »Gre za fin, poskočen groove," pravi Collori, ki se je nad Reinhartovskem swingom navdušil ob gledanju filmom Woodya Allena, a je za svoj novi projekt napisal devet avtorskih skladb, v katerih tankočutno prepleta preteklost in sedanjost, arhaičnost in sodobnost.

Vljudno vabljeni na nepozaben koncertni večer na Barakco.