Tilen Artač je postal zmagovalec najbolj gledane oddaje pomladi

Tilen Artač je postal zmagovalec najbolj gledane oddaje pomladi (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
30. 5. 2016

Finalna oddaja 'Znan obraz ima svoj glas', ki je dosegla izjemno gledanost, je postregla tudi z zmagovalcem oddaje. To je postal izjemni in nadvse simpatični Tilen Artač.

Osmerica tekmovalcev šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV je tudi v tretji sezoni dokazala, da Slovenija premore izvrstne imitatorje! Laskavi naziv najboljšega med njimi pa je prejel neprekosljivi Tilen Artač! Najbolj gledana oddaja pomladi je kraljevala kar 12 nedelj in včeraj poskrbela za spektakularen finale, ki je na POP TV dosegel izjemni 18,9% rating in 62% delež!

(Vir: AGB Nielsen Media research, 18–54 let, delež vseh gledalcev televizijskih vsebin v živo, 29.5.2016).

Na zadnjo majsko nedeljo smo bili priča še zadnjim preobrazbam vseh finalistov in dvema vrhunskima duetoma. Vseh osem imitatorjev je spremljala tudi žirantska trojica - Irena Yebuah Tiran, Tanja Ribič in Gojmir Lešnjak -Gojc, ki se ji je kot četrti žirant včeraj pridružil lanski zmagovalec Klemen Bunderla.

Občinstvo je nasmejal Tilen Artač, ki je na oder stopil prvi. Lik, ki si ga izbral za finalno imitacijo, je vsem znana legenda Peter Lovšin, ki sam sebi pravi kar salonski anarhist. Je uporniški karakter in tu se, kot pravi Tilen, najbolj poistovetita. Kar se tiče vokala, je moral, uporništvu primerno, bolj recitirati kot peti. Stisnjenega čela, začudenega obraza in tresočih gibov, ki jih je do potankosti osvojil pa je s svojim nastopom vse dvignil na noge. Mišo Kontrec, ki je nastopil kot drugi finalist, si je za zadnjo imitacijo izbral Ota Pestnerja, slovenskega pevca in skladatelja zabavne glasbe, ki ga poznamo po številnih zimzelenih uspešnicah. S svojim nastopom je stopil srca vseh Slovenk. Jana Šušteršič se je odločila, da bo veliki finale obeležila s preobrazbo v svojega idola Princea. Priznajmo si, izbrala si je res zahtevno vlogo, saj zadostiti vokalnim in telesnim akrobacijam, ki jih je bil sposoben le on, ni mačji kašelj. A Jani j uspelo prav to. Samuel Lucas, ki je oder ogrel kot zadnji finalist, se je prelevil v mojstra opere Andreo Bocellija. Bojda si ga je izbral zato, ker še nikoli ni pel omenjenega žanra, pa tudi zaradi posebne navezanosti na izvajalčevo pesem. Bocelli s svojim glasom prevzame dušo in srce vsakega poslušalca.

Nejc Lombardo in Ani Frece, sta se predstavila kot Robbie Williams in Nicole Kidman. Ines Erbus in Renata Mohorič pa sta zabavo zaključili v podobi članov skupine Village People in na oder prinesli vroče ritme z obilico smeha. Voditelj je ob zaključku podelil tudi, sedaj že tradicionalne,'Obrazkote', vsakemu od tekmovalcev za njihove najbolj reprezentativne lastnosti.

Sprva je kazalo, da bo spektakularen večer z imitacijo Darje Švajger zaključil Gojc, a se je kasneje izkazalo, da so tudi žirantje izkoristili Jokerja. A ker je žirantska mafija izredno iznajdljiva, je za Jokerja izbrala kar original, in tako je Darja Švajger imitirala samo sebe. Najslajše stvari vedno pustimo za konec in tako je bilo tudi z razglasitvijo letošnjega zmagovalca. Med štirimi finalisti Samuelom, Jano, Mišom in Tilnom, so gledalci z glasovi odločili, da si laskavi naslov najboljšega zasluži prav slednji. Tilen Artač je tako postal najboljši imitator te pomladi.

Tudi letos je šel denar v dobrodelne namene. Tekom vseh oddaj so tekmovalci s skrito misijo pridno polnili sklad Mladi upi in v 12. oddajah zbrali kar 47.000 evrov, ki sta jih Zavod VSE BO V REDU, ki je zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti in POP TV zaokrožila na 50.000 evrov! Več o nadarjenih mladih znanstvenikih, športnikih in umetnikih pa preverite na njihovi spletni strani.

Na VOYO podoživite tudi vse pretekle nastope spektakularne 3. sezone šova Znan obraz ima svoj glas!