To jesen se bo na filmskih platnih odprl Dantejev pekel!

8. 7. 2016

Po svetovnih uspešnicah Da Vincijeva šifra in Angeli in demoni nas Ron Howard in Tom Hanks pripravljata na INFERNO!

Ko je leta 2006 prišla v kino Da Vincijeva šifra, posneta po istoimenskem romanu Dana Browna, je malokdo lahko predvidel, da bo film prevzel ves svet in nazadnje zaslužil več kot 750 milijonov dolarjev. Izrazito kontroverzna tematika, ki je razburila celo Cerkev, je očitno zelo zanimala gledalce in malokdo je hotel zamuditi to edinstveno kino doživetje, ki je nazadnje postalo drugi najbolj gledani film na svetu tistega leta, tik za filmom Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja. Tri leta pozneje smo dobili Angele in demone, nadaljevanje Da Vincijeve šifre, ki je enako uspešno osvojilo kino blagajne vsega sveta in postalo eden desetih najbolj gledanih filmov leta ob velikanih, kot so Avatar, Harry Potter in Princ mešane krvi, Transformerji 2: Maščevanje padlih in Mlada luna iz sage Somrak.

To jesen bosta dobitnika dveh oskarjev Ron Howard (Čudoviti um) in Tom Hanks (Filadelfija, Forrest Gump) že tretjič združila moči, in sicer v INFERNU, tretji filmski priredbi romana Dana Browna, ki je preživel kar enajst tednov na prvem mestu najbolj prodanih knjig po književni lestvici New York Timesa, do danes pa je bilo po vsem svetu prodanih približno šest milijonov izvodov. Ob tej priložnosti vam predstavljamo najnovejši kino napovednik gotove filmske uspešnice, ki bo pri nas na sporedu od 13. oktobra.

Potem ko se Robert Langdon prebudi v bolnišnici v Firencah in se ne spomni ničesar, kar se je zgodilo v zadnjih dneh, postopno spozna, da je v smrtni nevarnosti. S pomočjo dr. Sienne Brooks in svojega poznavanja simbolizma se bo Langdon podal na beg in obenem skušal razrešiti najskrivnostnejšo uganko doslej.

Tomu Hanksu so se v pustolovskem spektaklu INFERNO pridružili zvezdniki Felicity Jones (nominirana za oskarja za film Teorija vsega), Irrfan Khan (Revni milijonar, Pijevo življenje), Omar Sy (Prijatelja, Jurski svet), Sidse Babett Knudsen (TV-serija Oblast) in Ben Foster (Edini preživeli, Warcraft: Začetek). Film so snemali v Franciji ter v Benetkah in Budimpešti, kamor nas bo zgodba tudi popeljala. To bo torej povratek nam dobro znane režijsko-igralske dvojice Howard in Hanks, ki se ji bo tokrat pridružila močna mednarodna igralska zasedba, zato lahko pričakujemo še bolj vznemirljivo in privlačno nadaljevanje izjemno popularne filmske serije, katere prvi dve poglavji sta po vsem svetu zaslužili več kot 1,2 milijarde dolarjev.

Pustolovski spektakel INFERNO bo na sporedu od 13. oktobra!

Priporočamo