Tom Cruise se z novo Misijo Nemogoče vrača kot agent Ethan Hunt

Tom Cruise se z novo Misijo Nemogoče vrača kot agent Ethan Hunt (foto: Press) Press
6. 2. 2018

Ste pripravljeni na novo misijo? Tom Cruise se po treh letih odmora vrača v podobi neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta.

Nekatere franšize svojo zgodbo vedno znova nadgradijo s presenetljivimi preobrati ter postrežejo z napetimi akcijskimi preobrati, ki predstavljajo popolni odklop od vsakdanjika. Med njimi ima svoje častno mesto nedvomno tudi Misija: Nemogoče, ki svoja nadaljevanja pridno niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev.

V kakšne nevarnosti se bo podal tokrat, bomo izvedeli že to poletje, ko na filmska platna prihaja šesti del franšize z naslovom MISIJA: NEMOGOČE – IZPAD. Agent Hunt se bo tudi tokrat odpravil na novo nemogočo misijo, ki spet obljublja niz dih jemajočih akcijskih prizorov na robu mogočega.

Objava prvega napovednika pa nam že v tem trenutku razkriva drobce zgodbe, ki jo bodo pod taktirko režiserja Christopherja McQuarrieja poleg glavnega igralca Toma Cruisea sestavljali še stara znanca franšize Simon Pegg kot Banji in Ving Rhames v vlogi Lutherja, manjkala pa ne bosta niti Alec Baldwin in Rebecca Ferguson, ki smo ju gledali že v prejšnjem delu Misija: Nemogoče – Odpadniška akcija. V novem delu se bo druščina zaradi neuspele misije znašla v napeti bitki s časom.

MISIJA: NEMOGOČE IZPAD prihaja v slovenske kinematografe 2. AVGUSTA 2018.

ZANIMIVOSTI

  • Filmska ekipa je za to, da so lahko posneli vse drzne prizore, obkrožila svet. Snemali so na Norveškem, v Franciji, na Novi Zelandiji in v Veliki Britaniji.
  • Tom Cruise se je na vlogo pripravljal več kot leto dni. Kljub odlični fizični pripravljenosti in vsej spretnosti, ki jo igralec premore, si je med snemanjem prizora, ko skoči z ene stavbe na drugo, zlomil gleženj. Snemanje je bilo zato prekinjeno.
  • Rebecca Ferguson je prva igralka, ki se v franšizi v glavni ženski vlogi pojavlja že drugič, prav tako je Christopher McQuarrie prvi režiser, ki je režiral več kot en del.
  • Najbolj vratolomne prizore so posneli na znanem norveškem klifu Preikestolen, ki je visok 600 metrov.
  • Rebecca Ferguson je bila v veselem pričakovanju, ko so film snemali. Zadnje prizore je posnela v sedmem mesecu nosečnosti.

Filmska zasedba

Igralska zasedba: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt

Režija: Christopher McQuarrie

Scenarij: Christopher McQuarrie in Dylan Kussman

Producenti: Tom Cruise, Christopher McQuarrie, Jake Myers in J.J. Abrams

Žanr: Akcijski triler