Tom Cruise z novo nemogočo misijo: Odpadniška nacija!

Jeremy Renner kot William Brandt  Tom Cruise kot Ethan Hunt in Ving Rhames kot Luther Stickell. (foto: promocija filma) promocija filma
24. 3. 2015

Tom Cruise se vrača v ikonski vlogi neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta.

Enote za nemogoče misije bo ponovno postregla z navdušujočimi akcijskimi prizori.
Rebecca Ferguson in Tom Cruise.
Tom Cruise se vrača kot neustrašni in iznajdljivi tajni agent Ethan Hunt.
Misija Nemogoče - Odpadniška nacija prihaja v naše kino dvorane poleti 2015.

Kot se za film o skrivnih agentih spodobi, je ustvarjanje petega dela globalno izjemno uspešne franšize Misija: Nemogoče potekalo v popolni tajnosti, saj so bile vse podrobnosti o slednjem strogo varovane. Sedaj je molk končno pretrgala objava prvega napovednika, ki razkriva fragmente zgodbe in obenem postreže z uradnim naslovom, ki se glasi Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija. Ta označuje posebej izurjen sindikat, katerega glavni cilj je uničenja Hunta in njegove enote za nemogoče misije. Pripravite se torej na novo poglavje sap jemajočih akcijskih prizorov na robu mogočega, ki nas bodo že poleti navduševali na velikem platnu.

Glavni protagonist petega dela Misije: Nemogoče je ponovno Tom Cruise v ikonski vlogi Ethana Hunta, katerega zgodba se je na velikem platnu začela leta 1996. Prav tako se vračajo tudi Simon Pegg kot Banji Dunn, Jeremy Renner kot William Brand ter Ving Rhames v vlogi Lutherja. Igralski zasedbi pa sta se prvič pridružila še Alec Baldwin in Rebecca Ferguson.

Režiser Christopher McQuarrie je poskrbel za filmsko realizacijo scenarija, za katerim stojijo Drew Pearce, Bruce Geller in Will Staples. Produkcija filma je bila v rokah Toma Cruisa (Tom Cruise Productions), J.J. Abramsa in Bryana Burka (produkcijska hiša Bad Robot). Izvršni producenti, ki prihajajo Skydance Productions, pa so David Ellison, Dana Goldberg in Don Granger.

Četrti del globalno izjemno uspešne franšize, poimenovan Misija: Nemogoče - protokol duh je skupno zaslužil skoraj 700 milijonov dolarjev in tako postal najbolj dobičkonosen film v karieri Toma Cruisa. Sicer pa je franšiza Misija: Nemogoče do sedaj prinesla zaslužek v višini več kot dve milijardi dolarjev, kar jo uvršča med najbolj uspešne franšize v filmski zgodovini.

Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija prihaja v slovenske kinematografe 8. avgusta 2015.