Tomislav Bralić & Klapa Intrade v Stožicah že skoraj razprodani

Tomislav Bralić & Klapa Intrade v Stožicah že skoraj razprodani (foto: Klape Press) Klape Press
9. 1. 2019

Že čez slab mesec, v petek, 1. februarja, v Areno Stožice prihaja ena od najbolj priljubljenih in najboljših hrvaških klap, klapa Intrade s Tomislavom Bralićem na čelu.

Pri nas bodo nastopili v okviru arenske turneje, ki jih je že popeljala v Zagreb in Split, sedaj je na vrsti še Ljubljana. Kot posebni glasbeni gost se jim bo pridružil tudi vrhunski hrvaški pevec Tony Cetinski, ki bo z njimi odpel nekaj skladb. Tomislav Bralić in klapa Intrade pripravljajo največji spektakel doslej na katerem ne bo manjkalo njihovih nepozabnih hitov, kot so 'Zalutali pogled', 'Ne mogu te prestat jubit', 'Zora bila', 'Zašto uvik pivam', 'Nisan te sriće', 'Cviće', 'Da mi budeš jidro' in drugih, tudi čisto svežih iz nedavno izdanega albuma 'Bilo je i vrime'.

Koncert se izvrstno prodaja – prodanih je že več kot 80% vstopnic, zato pohitite in si še pravočasno zagotovite svojo za edinstven glasbeni spektakel v Areni Stožice.

TOMISLAV BRALIĆ ŽE ČUTI MRAVLJNICE!

Prvega samostojnega koncerta v Stožicah se Tomislav Bralić in klapa Intrade že neizmerno veselijo: »V Sloveniji se počutim kot doma. Pogosto sem tu in vedno mi je pri vas lepo. Prav ne morem si zamisliti meseca brez obiska Slovenije – tu imam prijatelje, tu imamo odlično publiko! Si morete misliti, da smo konec leta nastopili v Bovcu in za konec je občinstvo prosilo za skladbo 'Plovima' iz Splitskega festivala! Na moje in naše res veliko veselje naše slovensko občinstvo pozna naše skladbe. In pred takšnim občinstvom nastopati mi je v čast in izziv. In obljubim lahko, da bomo v Stožicah odpeli vse naše skladbe, ki jih imate tako radi! Hvala vam!« pravi Tomislav Bralić. V januarju klapa Intrade z njim na čelu počivajo in vadijo, da bodo v Stožicah, pred številčnim slovenskim občinstvom nastopili s spočitimi glasovi in pripravljeni: »Že sedaj čutim mravljince. Pričakovanje koncerta je vedno dober del mojega posla. Dali bomo vse od sebe in vem, da nam bo publika v Stožicah to povrnila!« dodaja Bralić.

V okviru aktualne arenske turneje so klapa Intrade in Tomislav Bralić že razprodali zagrebško in splitsko Areno. Ob podpori izvrstne scenografije, ozvočenja in luči so prikazali, zakaj so že leta med najbolj popularnimi hrvaškimi glasbeniki: vrhunski predstavi sta občinstvo dvignili na noge, skupaj so prepevali največje hite klape Intrade ter znane dalmatinske skladbe drugih avtorjev in izvajalcev. Publika na obeh koncertih pa se je Tomislavu Braliću in klapi Intrade na koncu poklonila s stoječimi ovacijami.

S čustvenimi, brezkompromisnimi vokalnimi predstavami so klapa Intrade tudi pri nas med popularnejšimi hrvaškimi glasbenimi sestavi. V Areni Stožice pripravljajo spektakel za pomnjenje. Ne zamudite koncerta Tomislava Bralića in klape Intrade 1. februarja 2019 v Areni Stožice. Karte so še na voljo v sistemu Eventim.si, a pohitite, prodanih je že več kot 80% vstopnic. Organizator pa je z začetkom leta v prodajo sprostil tudi vstopnice za sedeže v ložah.

Klapa Intrade deluje že več kot 30 let. Z neštetimi koncerti, mnogimi uspešnicami, zmagami na festivalih, turnejah po rodni Hrvaški in izven njenih meja so že leta med najbolj popularnimi vokalnimi sestavi pri sosedih in pri nas. Lepoto dalmatinskega klapskega prepevanja so ponesli v skoraj vse evropske države, njihovo petje pa so slišali tudi na drugih celinah. Prvi postavi se je leto dni po osnovanju pridružil še Tomislav Bralić, ki je že tako odličnemu zvoku klape Intrade s svojim specifičnim baritonom dodal nov karakter in prepoznavno noto. Skupaj že leta prepevajo, ustvarjajo in poustvarjajo dalmatinske skladbe, starejša dela mojstrov večglasnosti, dalmatinske šansone in ustvarjajo avtorske skladbe, ki na YouTube-u dosegajo na milijone ogledov. Že takoj na začetku skupne poti so Tomislav Bralić in klapa Intrade s strani javnosti in stroke dobili zasluženo spoštovanje za izvajanje in raziskovanje zadarske etno glasbe. V svojem več desetletnem obstoju so sodelovali z mnogimi glasbenimi velikani – Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Vanna, Neno Belan, Miroslav Škoro, Kemal Monteno, Ivana in Marija Husar, Vinko Coce, Goran Karan in mnogimi drugimi. Konec leta 2018 so izdali nov album 'Bilo je i vrime', ki vsebuje 14 skladb, med njimi tudi hite 'Lipe oči', 'Ne mogu te prestat jubit' in 'Ferma bi vrime' ter najnovejšo 'Ne mogu jubav krit'.

Klapa Intrade slovi (tudi) po edinstvenih živih nastopih, pravih (vokalnih) spektaklih, na katerih prikazujejo zavidljivo glasbeno širino in dovršenosti, vse to pa nadgradijo s čustvenimi interpretacijami in vedno izvrstnim naborom skladb in napevov, ki jih izvajajo, mnogokrat v duetu s celotno dvorano. Tudi Slovenci nismo imuni na emocije in spomine, ki na dan privrejo ob dalmatinskih napevih.