Top 5 jedi, ki jih letos na Odprti kuhni morate poskusiti (+VIDEO)

Top 5 jedi, ki jih letos na Odprti kuhni morate poskusiti (+VIDEO) (foto: Odprta kuhna PRESS) Odprta kuhna PRESS
21. 3. 2019

V petek se bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ob 10. uri začela 7. pravljična sezona Odprte kuhne. Mi smo na predpremieri preverili, kaj morate letos nujno poskusiti.

Odprtje nove sezone Odprte kuhne ta petek bo še posebej praznično, saj bo to že 150. Odprta kuhna v Ljubljani in 200. Odprta kuhna nasploh. Odprta kuhna je prisotna tudi na Ptuju, Kopru, Celju, Novi Gorici in od letos naprej tudi v Novem mestu.

70 različnih in kakovostnih ponudnikov

Na Odprti kuhni, ki bo ob lepem vremenu vsak petek na Pogačarjevem trgu do oktobra, se predstavlja 70 različnih ponudnikov. Na enkrat se sicer v Ljubljani predstavi 50 ponudnikov, saj je tolikšna kapaciteta na Pogačarjevem trgu.

"Nekateri sodelujejo vsak petek, drugi občasno, tretji pa se nam pridružijo nekajkrat na sezono. Tako je ponudba vsak petek nekoliko drugačna. K temu seveda prispevajo tudi sezonske jedi in novosti, ki jih naši partnerji redno uvajajo v ponudbo, tako da je res vedno na voljo kaj novega in vznemirljivega. Kljub novostim pa nekaj že sedmo leto ostaja enako in to so standardi kakovosti, kreativnosti in inovativnosti, od katerih ne odstopamo in ki jih morajo izpolnjevati vsi ponudniki. Ohranjamo tudi sodelovanje s Slovensko filantropijo, ki ob koncu vsake Odprte kuhne v Ljubljani zbere neporabljene sestavine in že pripravljene jedi ter jih razdeli pomoči potrebnim,« je pojasnila Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

Na predpremieri Odprte kuhne, ki je bila prejšnjo soboto v okviru Evropskega simpozija hrane, se je predstavilo 24 slovenskih ponudnikov. Za vas smo posneli kratke utrinke, ki vas zagotovo ne bodo pustili suhih ust.

Od mesne do veganske in vse vmes

Na Odprti kuhni se predstavljajo kulinarični ponudniki iz vse Slovenije, ki tako dobijo fantastično priložnost svojo ponudbo predstaviti morda tudi tistim, ki jih sicer ne bi nikoli dosegli.

Ponudba na Odprti kuhni ostaja okusna mešanica klasičnih in sodobnih interpretacij slovenskih jedi in sestavin ter kuhinj z vseh koncev sveta.

Kulinarična ponudba je nadvse raznolika in zagotovo ustreza čisto vsem okusom in navadam - od mesne, ribje, vegetarijanske in do veganske. Na voljo so tudi različni ponudniki vin, piva, ginov in pa brezalkoholnih pijač.

Top5 jedi, ki jih morate poskusiti

V soboto smo se lahko na lastne oči, nos in brbončice prepričali, da bo letošnja izbira res težka. Še dobro, da se bomo družili vsak petek, da bomo lahko preizkusili vse dobrote! Da boste imeli to sezono razlog za večkratni obisk, smo vam pripravili seznam top5 jedi, ki jih morate letos nujno poskusiti.

Klapavice na buzaro - Altroké

Polži - Hiša Fink

Skutini štruklji - Gostilna pri Kozolcu

Slovenski sendvič - EK Bistro

Pujskova lička - Galerija okusov

“Odprta kuhna je 'joie de vivre', je radost in veselje do življenja. Odprta je za vse in na njej vsak najde nekaj zase, nekaj, česar še nikoli ni poskusil. Tu lahko srečuješ stare znance in spoznavaš nove prijatelje, raziskuješ, se zabavaš. Vsi, ki delamo na Odprti kuhni, smo kot velikanska družina, ker vsi delamo s srcem. Tudi to se čuti,« je dogajanje na Odprti kuhni opisal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Na Odprto kuhno vas tako vabita soustanovitelja Alma in Lior Kochavy, ki sta bila sicer nad takojšnjim uspehom Odprte kuhne pred sedmimi leti lepo presenečena in se nove sezone že zelo veselita. Vabljeni!

Priporočamo