Torki rezervirani za oddajo Preverjeno, ki je z nami že 17 let!

Alenka Arko, urednica in voditeljica oddaje Preverjeno (foto: Pop tv) Pop tv
28. 8. 2017

Sedemnajsto leto zapored se tedenska informativna stalnica Preverjeno dotika zanimivih, pretresljivih, resničnih in provokativnih zgodb.

V posamezni sezoni je v oddaji obravnavanih več kot 190 tem, osvetljenih z različnih zornih kotov, ob poudarku na poglobljeni analizi in pristopu raziskovalnega novinarstva. Torek ostaja dan v tednu, ki je rezerviran za vpogled v tisti del družbenega dogajanja, ki je velikokrat potisnjen v ozadje. Prvo oddajo si boste lahko ogledali že v torek, 29. avgusta, ob 22. uri, na POP TV.

Urednica in voditeljica oddaje Preverjeno Alenka Arko: »Oddaja Preverjeno se dotika zgodb, ki niso pomembne zgolj za posameznika, temveč za vse nas. Široka obravnava, resničnost, iskrenost, natančnost ostajajo vodilo celotne novinarske ekipe in prav s temi odlikami uspešno že sedemnajst let zapored vstopamo v slovenske domove. Tudi v sezoni, ki prihaja, bomo namenili pozornost odstiranja ozadja posameznih tem, vse dokler ne pridemo do njihovega bistva.«

In katere teme bodo v prvi oddaje Preverjeno osvetlile luči?

Preverjeno že od svojega začetka velja za eno izmed najbolj gledanih oddaj v državi in v novo sezono se vrača s svežimi zgodbami. V prvi oddaji se bomo med drugim dotaknili tematike hrane, ki velja za človeka najpomembnejšo dobrino. Vemo, kaj v resnici jemo? Goljufi z raznimi ponaredki hrane zaslužijo celo več kot s trgovino z orožjem ali drogo. Ekipa oddaje Preverjeno je raziskovala, kakšen je pravzaprav nadzor nad hrano in zakaj je bila Slovenija na seznamu držav, kjer bi tudi našli potencialno nevarna jajca. »Želeli smo začrtati mejo med tem, kdaj so v hrani resnično nevarne snovi in med tem, kdaj gre zgolj za strašenje potrošnikov,« dodaja Alenka Arko, urednica in voditeljica oddaje Preverjeno.

Turistična sezona je v sredini poletja dosegla svoj vrhunec. Prva oddaja bo namenjena tudi tej, večno aktualni temi. Leta in leta smo si prizadevali, da v Slovenijo privabimo čim več turistov. Zakaj se torej sedaj pritožujemo, da jih je preveč. Se iz središča mesta Ljubljana že odseljujejo domači prebivalci in za koliko so se dvignile cene nepremičnin? Snovalci oddaje Preverjeno so raziskovali tudi, za koga se v Ljubljani gradijo več kot milijon evrov vredna stanovanja. Ob boku mnenj in aktualnega stanja se je ekipa Preverjeno spraševala, ali bi tudi pri nas bili na mestu ukrepi, kot so uvedba vstopnin in omejitve števila obiskovalcev.

Vse to in še več boste našli v novi sezoni oddaj Preverjeno.