Toto skupaj s Perpetuum Jazzile julija v Hali Tivoli

Toto skupaj s Perpetuum Jazzile julija v Hali Tivoli (foto: Press ) Press
3. 3. 2015

Priznana ameriška rock skupina TOTO, ki slovi po izjemnih glasbenih dosežkih in epohalnem svetovnem hitu 'Africa', je za pomlad napovedala objavo novega studijskega albuma 'TOTO XIV', prvega po desetih letih, in veliko svetovno turnejo, ki jo začenja 21. maja v Glasgowu na Škotskem, ter nadaljuje s skoraj 40 nastopi v Evropi in v sklopu katere bo prvič nastopila tudi v Sloveniji.

Po osemintridesetih letih delovanja je TOTO s številnimi priznanji, med katerimi je kar 6 prestižnih nagrad Grammy in častno mesto v »Musicians Hall of Fame«, z zelo uspešno prodajo posnetkov (prodali so več kot 35 milijonov plošč, in milijoni obiskovalcev razprodanih koncertnih prizorišč po vsem svetu) med največjimi in najbolj vplivnimi imeni sodobne popularne glasbe.

Slovenskemu občinstvu se bo TOTO, ena največjih in najbolj priljubljenih ameriških rock skupin vseh časov, predstavila v vrhunski zasedbi: Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro, Joseph Williams, David Hungate, Lenny Castro, Keith Carlock, Jenny Douglas Foote in Mabvuto Carpenter.

S svojim originalnim glasbenim izrazom, ki ga navdihujejo raznoliki žanri – rock, jazz, pop, progresiva, soul, blues, glasbe sveta ... - z vrhunsko izvajalsko virtuoznostjo, s perfekcionističnim pristopom pri produkciji in izpiljenim arenskim zvokom, je skupina postavila kriterije za kvaliteto in je vzor generacijam glasbenikov; TOTO je sinonim za veliko glasbeno kredibilnost.

TOTO končno tudi v Sloveniji!

Skupino TOTO bo v četrtek, 2. julija, mogoče končno slišati tudi v živo in sicer v Hali Tivoli v Ljubljani!

Nadejate se lahko nepozabnih in brezčasnih uspešnic, kot so: »Africa«, »Rosanna«, »Hold The Line«, »I Will Remember«, »Stop Loving You«, »I'll Be Over You«, »Stranger In Town«, »Pamela«, »Out Of Love«, če naj jih na tem mestu naštejemo le nekaj iz superuspešne dolgoletne kariere.

In še ena posebnost! Samo v Ljubljani bo pred koncertom TOTO nastopila slovita vokalna zasedba PERPETUUM JAZZILE!