Tradicionalna novoletna zabava s Collegium Mondial Travel

Tradicionalna novoletna zabava s Collegium Mondial Travel (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
20. 12. 2016

Collegium Mondial Travel tudi letos v sodelovanju s Termami Maribor pripravlja nepozabno zabavo v prireditvenem šotoru Arena pod Mariborskim Pohorjem. To je sedaj že tradicionalna novoletna zabava, ki bo tudi letos poskrbela za nor žur do jutra. 30. decembra bodo nastopili člani zasedbe Mejaši, dan zatem pa bo v šotoru občinstvo zabaval Samuel Lukas.

V prireditveni šotor Arena pod Mariborskim Pohorjem se tudi ob zaključku letošnjega leta vrača zabava do jutranjih ur ob spremljavi priljubljenih glasbenikov. Za zabavo na večer pred najdaljšo nočjo bo poskrbela zasedba Mejaši, ki k nam prihaja iz sosednjega Varaždina in se je širšemu občinstvu prikupila s pesmijo Zorica, ki jo je Denis Dumančič iz Letečega odreda napisal za svojo ženo Zorico. "Mi smo precej neobičajna tamburaška skupina. Ponavadi so vsi oblečeni v črne obleke in resno pojejo ter igrajo inštrumente. Mi pa vsi nosimo starke, kariraste srajce in kavbojke. Bolj smo rokerji kot pa tamburaši. Kdor nas pozna, ve, da je z nami vedno zabavno," so povedali člani zasedbe Mejaši, ki se že veselijo svojega nastopa v Areni, saj pravijo, da jih Slovenci vedno lepo sprejmejo.

Šestčlanska zasedba, ki je na glasbenih odrih prisotna že od leta 2006 in v svojo tradicionalno tamburaško glasbeno zgodbo dodaja pop-rock elemente, je poznana po skladbah, kot so: 5 6 Piva, Previše ljubavi, Zorica, Zavela me Ana ter mnoge druge. Na silvestrski večer v šotor Arena prihaja Samuel Lucas, ki ga je slovensko občinstvo spremljalo kot finalista oddaje Znan obraz ima svoj glas ali so si ga zapomnili gledalci Eme. Na kitaro igra že od šestega leta. Kot majhen deček jo je kradel očetu in se učil igranja na skrivaj. Pri 20 letih je odslužil vojaški rok in se pridružil zasedbi, s katero so nastopali po Avstriji, Nemčiji, Švici in Italiji. Nato se je po štirih letih vrnil v Slovenijo in kot član skupine Freeway nastopil tudi na Emi. Pozneje ga je pot zanesla v skandinavske države, kjer je živel in nastopal osem let. Tam se je tudi preimenoval in postal Samuel Lucas. Občinstvo ga pozna po hitih, kot so: Naj te drugi ljubi, Novo srce, Vse bi zate dal in Pesem o naju.

Anja Kontrec