Tradicionalni IZŠTEKANIH 10 tokrat s Siddharto in gosti!

Tradicionalni IZŠTEKANIH 10 tokrat s Siddharto in gosti! (foto: Alan Orlič Belšak) Alan Orlič Belšak
29. 11. 2017

Na tradicionalnem decembrskem dogodku IZŠTEKANIH 10 v Kinu Šiška bodo 10 skladb izvedli gostje, s katerimi SIDDHARTA doslej še ni sodelovala. 10 pesmi pa bo tako ali drugače izštekano izvedla Siddharta sama.

Koncert, ki je bil razprodan v rekordnih treh dneh, boste lahko spremljali 6. decembra 2017 ob 20.00 v neposrednem video prenosu na www.val202.si, v programu Vala 202 pa ga bodo predvajali ob 22.40.

Priprave so v teku!

10 let po odmevnem drugem nastopu v oddaji Izštekani, ki je izšel tudi na albumu "Izštekani" (2007), se bo SIDDHARTA znova izštekala.

Priprave so v polnem teku. Gostje, ki bodo izvedli 10 Siddhartinih skladb, pilijo svoje ideje, medtem ko se Siddharta mudi na akustični turneji po slovenskih krajih z naslovom "Dolga pot domov". Izštekani bodo na tej poti prav posebna postaja. Nekateri gostje bodo skladbe izvedli sami, drugi skupaj s člani Siddharte, vsak pa bo interpretaciji dodal svoj prepoznavni pečat. Ugibanja, katerih 10 pesmi bodo izvedli gostje in katerih 10 na predrugačen način Siddharta sama, se vrstijo. Izdati smemo le to, da bo večina skladb v izvedbi Siddharte iz obdobja zadnjih 10 let.

O izboru gostov so člani Siddharte povedali: "Ne bomo se ponavljali, povabili bomo goste, s katerimi še nismo sodelovali. Seveda nam mora biti njihovo delo blizu in zanimivo. Zastopane naj bodo različne generacije in različne zvrsti. Prevladujejo naj mlajši izvajalci. Predvsem pa mora biti vse skupaj precejšnja neznanka. Gostje morajo doprinesti veliko svojega, bolj ko je njihov glasbeni izraz oddaljen od našega, bolje bo, njihova izvedba naj bo presenečenje za vse. Tudi mi smo na trnih, kako bo vse skupaj zvenelo."

Siddharta z gosti

Na seznamu so se tako znašli blues-rockerji v vrhunski formi HAMO & TRIBUTE 2 LOVE, prodorne mlade rockovske zasedbe KOALA VOICE, MRFY in JARDIER, prvaki novodobnega trapa MATTER, beatboxer MURAT, neuničljiva NECA FALK, energični ELVIS JACKSON, vsestranski harmonikar MARKO HATLAK, karizmatični godalec BOJAN CVETREŽNIK, pevec metalcev Noctiferia GIANNI POPOSKI in štajerski posebneži PATETICO.

Ne zamudite tretjega Siddhartinega izštekavanja, ki bo potekalo pred občinstvom v velikem slogu - in obenem na intimen, okleščen, pritajen, drugačen, zelo izštekan način.

P.S.

Koncert se bo začel točno, zato priporočamo, da pridete na prizorišče vsaj pol ure prej. Tudi za tekočine, ki gredo v ali iz telesa, velja poskrbeti prej. Ko se bo enkrat začelo, ne boste hoteli več iz dvorane, da ne bi česa zamudili ...

V času dogodka bo na zaslonih v preddverju Kina Šiška na ogled priložnostna razstava fotografij iz oddaje Izštekani avtorja Alana Orliča Belšaka.

IZŠTEKANIH 10: SIDDHARTA Z GOSTI bo že peta izdaja decembrske inventure pred občinstvom v sklopu radijske oddaje Izštekani na Valu 202. Po praznovanju dvajsetletnice oddaje leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na katerem so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, med izvajalci pa je bila tudi Siddharta, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra in leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia. Vsako leto se je v razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov, vse je predvajala tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.