Transformerji odpirajo novo vesolje s poglavjem Zadnji vitez!

18. 5. 2017
Deli

»Tisoč let smo jo skrivali. Skrivno zgodovino Transformerjev. Tukaj. Na Zemlji. Da rešimo prihodnost, moramo odkriti preteklost.«

Tudi v Sloveniji si bomo lahko prvič v zgodovin ogledati filmi, ki je posnet v IMAX 3D tehnologiji.

Kot je povedal režiser Michael Bay je film posnet naravno – z dvema kamerama, ki sta kot človeški očesi, kar posnetek neverjetno približa temu, kar ljudje dejansko vidimo. Hkrati pa takšen način snemanja močno olajša postprodukcijo, h kateri se filmski ustvarjalci sicer zatekajo, da bi gledalcem na platno pričarali 3D učinke. Resolucija, detajli in jasnost posnetkov spektakla so res neverjetni. V vsej njihovi perfekciji jih bo mogoče doživeti izključno v udobnih naslonjačih kinodvoran, po možnosti s 3D očali na nosu.

TRANSFORMERJI: ZADNJI VITEZ bodo v naše kinematografe prihrumeli 22. JUNIJA 2017.

Kako bo videti film, ki je posnet s tako dovršeno tehnologijo, si lahko ogledate v zadnjem napovedniku, ki je po spletu in med oboževalci franšize zakrožil včeraj. Za ogled kliknite na spodnjo fotografijo.

O FILMU:

Peta edicija franšize, ki nosi naslov Transformerji: zadnji vitez, se vrača v preteklost in v zgodbo vpleta eno največjih legend vseh časov, legendo o kralju Arturju. Novi napovednik pa poleg eksplozivnega spektakla, epskih spopadov, odlične igralske zasedbe in nepozabnih bojev robotskih Nezemljanov obljublja tudi številne komične vložke.

Tudi tokrat bomo v vlogi nadarjenega avtomehanika Cadea Yeager gledali Marka Wahlberga, glavna ženska vloga, ki je v prvem delu pred desetimi leti med zvezde izstrelila Megan Fox, pa je tokrat pripadla mladi Isabeli Moner. V vidnih vlogah nastopajo še Laura Haddock, John Goodman, Stanley Tucci, John Turturro in Josh Duhamel ter legendarni Anthony Hopkins.

O ZGODBI:

  • »Dva svetova bosta trčila.«
  • »Začenja se neizbežno uničenje vsega, kar poznamo in imamo radi.«

Na koncu četrtega dela, Transformerji: Doba izumrtja je Optimus Prime odletel v vesolje z namenom, da izve več o izvoru Transformerjev. Očitno pa je kopal pregloboko, saj se vrača kot negativec. Ko ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen, za kar je odgovoren prav on, skuša najti način, da bi planet znova oživil. Za to pa potrebuje artefakt, ki se nahaja na Zemlji.

Transformerji

IGRALSKA ZASEDBA: Anthony Hopkins, Mark Wahlberg, Laura Haddock, John Goodman, Isabela Moner, Stanley Tucci, John Turturro in Josh Duhamel

REŽIJA: Michael Bay

SCENARIJ: Matt Holloway, Art Marcum in Ken Nolan

PRODUCENTI: Ian Bryce, Matthew Cohan, Arturo del Río, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Michael Kase, Don Murphy

IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Bay, Brian Goldner, Steven Spielberg in Mark Vahradian

ŽANR: akcijska znanstvena fantastika