Trio Vasko Atanasovski bo petletko praznoval v Gala Hali

Trio Vasko Atanasovski bo petletko praznoval v Gala Hali (foto: Matjaž Vrečko) Matjaž Vrečko
10. 12. 2015

Vasko Atanasovski Trio se 23. decembra tradicionalno vrača s koncertom v Gala halo, kjer še tli izjemno vzdušje z lanskega koncerta.

Virtuozni trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, tokrat praznuje pet let svojega obstoja. V tem času je Vasko, ki ima za seboj že ogromen opus in številne izdaje, za trio napisal že okoli štirideset skladb in pesmi. Zadnjih devet bo zasedlo tretji album zasedbe, katerega izdaja se načrtuje na pomlad, a nekaj novitet, bo zazvenelo že na decemberskem koncertu.

Ekstatičnost in brezkompromisnost so znane značilnosti nastopov Tria, ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta. Do sedaj je izdal že 12 albumov, pred kratkim pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Vstopnina: 10 € z rezervacijo na www.galahala.com, 12 € na dan koncerta.