Trnfest od 1. avgusta spet na dvorišču KUD-a France Prešeren!

27. 7. 2017
Deli
Ljubljana, 26. julija KUD France Prešeren, odprtje Trnfesta (foto: FOTO: GORAN ANTLEY)
FOTO: GORAN ANTLEY

Od 1. do 31. avgusta bo v Ljubljani potekal mednarodni poletni festival Trnfest, ki spada med najbolj priljubljena kulturno-umetniška dogajanja v slovenski prestolnici.

Organizator Trfesta je KUD France Prešeren Trnovo. Izvedba letošnjega Trnfesta ne bi bila mogoča brez soorganizatorske podpore Ustanove nevladnih mladinskega polja "Pohorski bataljon" in nesebične podpore ustvarjalcev, ki brez izjeme nastopajo brez honorarja.

Od prve izvedbe leta 1992 Trnfest že 26. leto vseskozi ponuja razgiban, žanrsko raznolik program tako z domačo kot mednarodno udeležbo izvajalcev iz različnih področij glasbe, gledališča, plesa, literature, filma, likovne in vizualne umetnosti ter izobraževalnih in ustvarjalnih delavnic. Osnovno programsko izhodišče festivala je čimbolj kakovosten in precej razgiban, rahlo nekonvencionalen program.

Trnfest 2017 bo v torek, 1. avgusta otvorila skupina Hamo & Tribute 2 Love, dobitnica letošnje Zlate piščali. V sredo se bo program nadaljeval z irskimi pankerji The Nilz, četrtki pa so še vedno namenjeni otrokom in večernim filmom. Petek (4. avgust) bo posvečen lokalni trnovski hip-hop sceni, v soboto pa bodo občinstvo razveseljevali stari Kudovi znanci Dandelion Children. Nedelja je praviloma gledališka. V nedeljo, 6. avgusta bo občinstvo zabaval Gospod predsednik v izvedbi Žige Čamernika.

Po prireditvi na zunanjem letnem odru vsak večer dogajanje preselijo v dvorano, kjer bo prvo nedeljo občinstvo pričakal Katzen kabaret, ostale dneve pa pester nabor DJ-jev.

Poleg številnih nastopov svežih in že uveljavljenih glasbenih skupin v nadaljevanju festivala ne bodo umanjkali Impro maraton, pa StendAp in druge gledališke atrakcije.

Od četrtka, 24. 8. do sobote, 26. 8. bodo gostili ulični festival Emonska promenada. Prireditve na festivalu so brez vstopnine.

Organizatorji se še zahvaljujejo številnim Kudovcem po srcu in vsem ostalim, ki so s svojim prizadevanjem pripomogli k izvedbi festivala in prebivalcem Trnovega za razumevanje ob živahnejših večerih. Obiskovalce prosijo, da zaradi stiske s prostorom svoje avtomobile, kolesa in pasje prijatelje pustijo doma. Pokrovitelj Trnfesta 2017 je "Festival slovanskih kultur."

Dogajanje je pestro, program raznolik. Obiščite Trnfest, preživite večer v družbi znancev in prijateljev, privoščite si kakšno pijačo in preprosto uživajte v poletnih večerih na prijaznem Kudovem dvorišču sredi mesta.

Foto: Goran Antley