Trump mlajši je v Mongoliji ustrelil ogroženo vrsto ovce

Trump mlajši je v Mongoliji ustrelil ogroženo vrsto ovce (foto: STA/Xinhua) STA/Xinhua
Vir: STA
13. 12. 2019

Ameriški komiki se norčujejo iz sina predsednika ZDA Donalda Trumpa mlajšega, ki je, opremljen z laserskim merilnikom na puški ponoči, ko živali dremajo, v Mongoliji ustrelil ogroženo vrsto ovce. Dovoljenje za ulov pa naj bi kupil šele potem, ko je dejanje izvršil, poroča Washington Post.

Šlo je za vrsto ovce argali, ki velja za največjo vrsto ovce na svetu. V Mongoliji lahko te živali lovijo le tisti, ki imajo dobre zveze. V času letošnje lovske sezone od 1. julija do 30. septembra je vlada izdala 86 takih dovoljenj.

Pot na lovski podvig si je mladi Trump po poročanju medija ProPublica kupil pri Nacionalni orožarski zvezi (NRA) že leta 2015. Sprejel ga je tudi predsednik države Khaltmaagiin Battulga.

ProPublica poroča, da je Trump mlajši navdušil mongolske politike s svojo osebnostjo in s svojimi lovskimi veščinami. Trump mlajši in brat Eric sta navdušena lovca, ki sta lovila živali tudi po Afriki. Leta 2016 so prišle v javnost njune fotografije z ustreljenim slonom, bizonom in leopardom.