Šibenik je za dva dni postalo mesto ljubezni in strasti do hrane. Pri sosedih so se namreč zbrali najboljši kuharji iz vsega sveta. 20 najboljših kuharjev in kuharic je skupaj sestavilo kar 15 Michelinovih zvezdic.
Ker se hrana predstavlja z ljubeznijo, je šibeniška restavracija Pelegrini klonila pod tolikšnim »cukrom« Rudolf Štefan, ki vodi restavracijo Pelegrini (letos je dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico, dve leti zapored pa je bila njegova restavracija proglašena za najboljšo na hrvaškem - 2015 in 2016), je na današnjem in jutrišnjem srečanju Chefs Stage 2018, gostil mnoge priznane in izvrstne kuharje. Med njimi sta bila tudi Slovenca Ana Roš iz Hiše Franko (najboljša kuharica med top 50 na svetu, 2017) in Luka Košir iz gostilne Grič.
Ana in Luka sta skupaj s Sebastianom Frankom (Avstrijcem, ki se ponaša z dvema Michelinkama) kuhala gala večerjo na ladji Casablanca. Srečanje kuharjev je namenjeno uživanju in izmenjavi izkušen. Pomembno mesto diskusije je dobila tudi »lokalna hrana«, katere zagovornica je še posebej Ana - "od njive do krožnika". Za Hrvate je tako pomemben npr. slavonski črni prašič in seveda ribe.
Med gostujočimi chefi je bil tudi popularni Maksut Askar, ki ima svojo oddajo na 24Kitchen, v Istanbulu pa vodi lastno restavracijo. Kuharji so si izmenjevali izkušnje kar zunaj, v naravi, tudi na ladji ... imena, ki zagotovo izstopajo in jih bo vredno obiskati, če boste potovali po svetu so: Sebastian Frank (Avstrija, restavracija Horvath), Maksut Aşkar (Istanbul, Neolokal), Julia Jaksic (New York, Jack's Wife Freda) ... in ostali.
Utrinki, ki jih je objavila Ana na Instagramu
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču