Tudi Dunking Devils so podprli projekt Skriti escape room!

Tudi Dunking Devils so podprli projekt Skriti escape room! (foto: printscreen) printscreen
19. 4. 2018

V preteklih dneh je Slovenijo pretresel video Skriti escape room, s katerim UNICEF Slovenija v sodelovanju z Združenjem proti spolnemu zlorabljanju ozavešča o spolnih zlorabah otrok. Tudi Dunking Devils so se odločili, da bodo posodili svoj glas tistim, ki niso slišani, ter s tem pomagali žrtvam in poskrbeli, da storilci ne ostanejo nekaznovani.

Zelo pomembno je, da o tej temi govorimo, saj kar 68 % žrtev molči in zato mnogo zločinov ostane skritih za štirimi stenami.

UNICEF Slovenija je za dva dni odprl Skriti escape room na dejanskem mestu večletne spolne zlorabe, ki jo je doživljala Amadea. Ta je nato obiskovalcem povedala svojo pretresljivo zgodbo, ki je žal zgodba marsikaterega otroka. Po podatkih EU-ja je namreč do 18. leta starosti spolno zlorabljena že vsako tretje dekle in vsak peti fant, po podatkih slovenske raziskave pa vsako peto dekle in vsak sedmi fant.

"Amandina izkušnja nas je pretresla, njen pogum pa nas je spodbudil k temu, da tudi sami podpremo Unicefovo kampanjo. Kot skupina, ki v Sloveniji želi postavljati zgled mladim, se nam zdi pomembno, da tudi mi spregovorimo o nedopustnosti spolnega nasilja," je podporo projektu izrazil Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

VEČ INFORMACIJ:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri