Tudi Kalamari zaigrali v spomin Danilu Kocjančiču

6. 2. 2016

Pred dnevi je v Koprski Žusterni, v prenovljenem idiličnem Snack baru potekal tokrat že drugi koncert ob obletnici smrti Danila Kocjančiča. Slovenska glasbena legenda nas je zapustila pred tremi leti, za seboj pa je Danilo pustil pravcato zapuščino - vrsto večnih uspešnic.

Tako so se njemu v spomin zopet zbrali njegovi glasbeni kolegi, prijatelji ter ostali navdušenci Kocjančičeve glasbe. Člani skupin Prizma, Bazar, Halo, Kameleoni ter Danilov zadnji projekt "Danilo Kocjančič & friends", so vneto igrali in prepevali izključno njegove skladbe do jutranjih ur, vsi ostali udeleženci pod odrom pa so jih glasno spremljali.

Tudi KALAMARI so se tokrat zopet pridružili koncertu in v spomin na Danila tudi zaigrali. Kocjančič ter Kalamari so tesno sodelovali vrsto let. Zanje je napisal celo 9 pesmi, med najbolj prepoznavne vsekakor sodijo "Zadnja šansa" iz Melodij morja in sonca, "Jaz sem the best" iz Hitovega festivala ter zimzelena "Ob štirih in pol". Seveda pa so Kalamari zaigrali tudi ostale njegove pesmi, tako je bilo moč slišati največje uspešnice kot so "Amerika", "Tina ne verjame", "Poišči me", "Portorož 1905" itd. Frontman Darjan Gržina ter kitarist in ustanovni član Kalamarov Matjaž Švagelj nista skrivala navdušenja in sta na koncu dejala, da je bil to eden najboljših dogodkov v letu. Čeprav je bilo zaradi gužve gibanje skorajda popolnoma omejeno, je bilo ozračje nabito polno pozitivne energije. Danilo živi - v pesmih in naših srcih!

Priporočamo