Tudi letos so priredili dobrodelni memorial v spomin Draga Grubelnika

DRAGO GRUBELNIK (foto: Goran Antley, Sašo Radej) Goran Antley, Sašo Radej
Vir: Story
16. 2. 2017

V spomin na predlanskim preminulega vrhunskega smučarja Draga Grubelnika tudi letos v Kranjski Gori organizirajo dobrodelni memorial, na katerem bodo po najboljših močeh poskušali z zbranimi sredstvi pomagati družini v hudi stiski.

"Že na samem začetku smo razmišljali o tem, da bi memorial postal nekaj tradicionalnega. Želeli bi mu vsaj nekaj vrniti, saj je bil resnično izjemen človek in prijatelj. Prvo leto smo tako zbirali sredstva za njegovega sina, vendar sem prepričan, da bi si on sam želel, da ta lepa gesta postane vsakoletna. Sredstva bi želel nameniti pomoči potrebnim," je pojasnil idejni vodja, nekdanji smučar in Dragov najboljši prijatelj Rene Mlekuž. Z Zvezo prijateljev mladine in Dragovo partnerico so se odločili, da bomo letos tako z zbranimi sredstvi pomagali Timu, ki živi z mamo samohranilko in še tremi sorojenci, med katerimi se dva spopadata s hudimi zdravstvenimi težavami. Med drugim 17-letni Tim, talentiran športnik in odličen učenec, ki so mu pred leti diagnosticirali težjo obliko raka, zaradi česar so mu zdravniki svetovali operacijo v tujini. Sami nimajo dovolj prihodka niti za vsakodnevno življenje in pot, kaj šele za operacijo, zato so bili ob ponujeni pomoči nadvse veseli ter hvaležni. Njihovo žalostno zgodbo pa lahko v pravljico s srečnim koncem pomagate spremeniti tudi vi 10. februarja v Kranjski Gori. Že drugi memorial Draga Grubelnika bo potekal tako kot lani, najprej bo veleslalomska tekma s simbolnim značajem, kjer se boste po progi lahko spustili prav vsi, od veteranov pa do najmlajših.

"Ni pomembno, kako se boste spustili med zastavicami, lahko z bordom, kolesom ali smučmi, bistveno je, da ste tam in po najboljših močeh pomagate pomoči potrebnim," pojasni Rene. Prošnji organizatorjev so prisluhnili tudi številni znani obrazi, med drugim se bodo po strmini spustili Tomi Meglič, Grega Skočir in nekateri nekdanji smučarji. Na koncu bosta znana tudi kralj in kraljica veleslaloma, ki bosta na prestolu obstala vse do naslednjega memoriala. Tudi večerno dogajanje bo pestro, med nastopajočimi so tako Matjaž Jelen (Šank Rock), Rok'n'band, Grega Skočir, Gušti in številni drugi. "Veliko ljudi, ki so mu stopili naproti, je poznalo Draga, zato so se z veseljem pridružili projektu. Lanski dogodek je bil izjemno uspešen, upajmo, da bo tudi letos tako," pojasni nekdanji smučar, ki verjame, da so ljudje kljub vsemu še vedno pripravljeni pomagati sočloveku: "Vsaka stvar v življenju, ko nekomu pomagaš, ti da dober občutek. Četudi le v trgovini pomagam starejši gospe dvigniti vrečko z živili. To so male stvari, ki nam lepšajo dni in veliko pomenijo. Drago je bil moj najboljši prijatelj, poznal sem ga od malih nog. Veliko sem hodil na njihovo kmetijo pa še danes zaidem tja. Zelo sem si mu želel nekako povrniti vso dobroto. Vem, da bi si tudi on želel, da se nekdanji smučarji in Slovenci vsaj enkrat na leto dobijo in podružijo. Zabava pa je bila vedno povezana z rokenrolom, veliko mero pozitivne energije, ki bo prisotna tudi letos v Kranjski Gori."

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Goran Antley, Sašo Radej

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story07/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 07/2017

Story 07/2017, od 09. 02. 2017