"Tudi mi zmoremo" - športni dan invalidov

"Tudi mi zmoremo" - športni dan invalidov (foto: Press Zveza Sonček) Press Zveza Sonček
16. 9. 2019

Zveza Sonček je danes v kampu Adria Ankaran organizirala športni dan invalidov. Dogodka se je udeležilo 64 udeležencev (uporabniki, spremljevalci in izvajalci). 32 uporabnikov, od tega 18 na vozičku, je s pomočjo izvajalcev in spremljevalcev uživalo v potapljanju, supanju, veslanju, vožnji z banano na morju in parakolesarjenju.

Na Zvezi Sonček so.p., invalidski, neprofitni in nevladni organizaciji, se zavzemamo za enake možnosti za vse prebivalce, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti. Da športne aktivnosti krepijo telo in duha, vemo že dolgo časa. Zato smo organizirali športni dan za osebe z gibalnimi ali drugimi oviranostmi.

»Z različnimi športnimi panogami smo jim danes omogočili aktivnosti, ki so jim sicer večinoma nedostopne. Hkrati pa smo tudi preizkusili nove možne aktivnosti, ki bi jih lahko vključili v redne programe poletnih počitniških taborov za naslednje leto. V soboto, 14. septembra zaključujemo s poletnimi programi za leto 2019» je dejal direktor Zveze Sonček, Iztok Suhadolnik.

Udeleženci so uživali v aktivnostih, vsi sodelujoči so bili ob koncu prijetno utrujeni. Petek trinajsti bodo sedaj ohranili v lepem spominu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri