Tudi pri nas bomo praznovali Elvisov rojstni dan!

20. 12. 2018
Deli
Tudi pri nas bomo praznovali Elvisov rojstni dan! (foto: profimedia)
profimedia

Sam's Fever in Smooth band bodo z gostjo Marino Martensson obeležili 84. rojstni dan kralja rock'n'rolla!

V petek, 4. januarja, bomo obeležili 84. rojstni dan kralja rokenrola, Elvisa Presleya. Ob tej priložnosti vas Elvis Friends Slovenia vabijo na praznovanje s skupinama, ki sta v Slovenijo prinesli naziva najboljših izvajalcev Elvisove glasbe v Evropi, Sam's Fever (zmagovalci leta 2015) in Smooth Band (zmagovalci leta 2018). V goste pa prihaja tudi Marina Martensson, Švedinja s slovenskimi koreninami, ki je, med drugimi, pred osmimi leti izdala album 'My Tribute To The King. Večer, posvečen glasbeni (in kulturni) ikoni, bo potekal v petek, 4. januarja 2019, v Orto baru v Ljubljani.

Elvis Presley je bil rojen 8.1.1935. Nedvomno je Elvis ena od najpomembnejših oseb popularne glasbe. Popularizacija rokenrola, množica mednarodnih uspešnic, neponovljiva (odrska) podoba je le nekaj golih dejstev, ki so Elvisu prinesla naziv kralj rokenrola. Tudi pri nas je Elvis glasbenik, čigar podobo in glasbo poznamo vsi. Ljubitelji njegove glasbe pa se zadnje čase združujejo v društvu Elvis Friends Slovenia, ki ob rojstnem dnevu tega legendarnega glasbenika pripravlja večer, posvečen njegovi glasbi. V začetku januarja bodo tako v Orto baru nastopili Sam's Fever, Smooth band in Marina Martensson.

Sam's Fever

  • Skupina Sam's Fever je bila ustanovljena leta 2012 ob 35. obletnici smrti Elvisa Presleya. Njegovo glasbo poustvarjajo na edinstven način; originale preoblačijo v rock, jazz, blues, pop in seveda v rock'n'roll. Njihove izvedbe so tako lahko zelo podobne ali pa zelo drugačne od Elvisovih. Sam's Fever so se leta 2015 udeležili tekmovanja interpretov Elvisove glasbe v okviru 14. evropskega Elvis Festivala, na katerem so suvereno premagali konkurenco iz vse Evrope. Že dan po zmagi so nastopili kot predskupina TCB bandu, Elvisovi originalni spremljevalni zasedbi, s katerimi so si oder delili še mnogokrat. V šestih letih delovanja so koncertirali doma in v tujini tako s solo programom, koncerti z Big Bandom kot z orkestrskim programom 'I remember Elvis'. Smooth band, mladi, izkušeni glasbeniki iz Savinsko-Šaleške regije, aktualni najboljši evropski izvajalci Elvisove glasbe, so v spomin na kralja pripravili glasbeni projekt ALOHA Elvis!. Skladbe, katere izvajajo, začinijo s svojim prepoznavnim stilom in energično interpretacijo. V dveh letih aktivnega delovanja so koncertirali na največjih slovenskih odrih in koncertnih prizoriščih. Poleg obeh zasedb pa bo 4. januarja na odru Orto bara stala tudi Marina Martensson, Švedinja s slovenskimi koreninami, ki slovi po svojih odličnih in edinstvenih interpretacijah in vokalnih sposobnostih. Marina izhaja iz jazz glasbe, svoj poklon kralju pa je pripravila z unikatnimi in izvirnimi interpretacijami njegove glasbe na albumu 'My Tribute To The King'.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk