Tudi zlaganje škatel je lahko sanjska služba!

28. 9. 2016
Deli

Pet delavcev v skladišču zaposli preprosta misel: »Na koliko načinov je mogoče zložiti šest kartonastih škatel?« Odgovor pa ni tako preprost, saj je načinov ogromno. Jih bodo zložili tako, kot so jim pokazali drugi? Ali pa se bodo odločili za lastno pot – in pri tem razmišljali zunaj okvirjev?

Odgovore na zgornja vprašanja ponuja plesna predstava Sanjska služba, ki jo je zasnoval plesalec in koreograf Željko Božić.

Gre za njegovo avtorsko delo v koprodukciji Cankarjevega doma in Kazine, naše najstarejše plesne šole, katere nepogrešljiv del je Božić že vrsto let. Prigodam, v katerih se lahko najde vsak posameznik, se boste v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma premierno nasmejali v četrtek, 6. oktobra. Ponovitev bo dan pozneje, in sicer v petek, 7. oktobra.

V plesnem projektu se je Božić, ki je kot plesni pedagog izoblikoval že pet generacij uspešnih plesalcev, odločil za interpretacijo zgodb in motivov iz knjig Jorgeja Bucaya, enega najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov na svetu. Plesalci bodo na zabaven in hudomušen način izpostavili številne dejavnike, ki zavirajo uresničenje njihovih zmožnosti. Občinstvo v dvorani bodo napolnili z zvrhano mero optimizma, s plesnim teatrom pa so se tudi družbeno angažirali. Prepričani so, da bo Sanjska služba, ki je prvi tovrstni projekt v Evropi, odprla mladim generacijam nove poti in jim bo navdih za nadaljnje delo.

Plesna šola Kazina je najstarejša plesna šola pri nas in je vzgojila številne generacije plesalcev, ki so se skozi leta razvili in gradili ter dosegali vrhunske rezultate v svetovnem merilu. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odličnem timu učiteljev in avtorskih, preizkušenih izvrstnih plesnih programih. Po številu plesnih svetovnih prvakov v članski konkurenci, kar je najtežje doseči, so v svetovnem vrhu. Od sedem do deset naslovov svetovnih prvakov v različnih kategorijah letno pripada Kazini. Posebnost plesne šole pa je tudi v tem, da so prvi pri nas začeli s tem, da vrhunski trenerji učijo ne le tekmovalne plesalce, ampak tudi začetnike.