Tulip Fever: Žgečkljivi prizori Alicie prevroči za televizijo?

Eddie Redmayne, dobitnik oskarja za glavno vlogo Dansko dekle, obraz Rimowe, ujet na poti. (foto: Rimowa Press) Rimowa Press
29. 8. 2017

Na jesen bo na velika platna prišel film, ki bo zelo vroč, tudi za mnoge filmoljubce.

Švedska lepotica Alicia Vikander, ki je pred dvema letoma s polno paro naskočila Hollywood, je že predlani odvrgla vse krpice s svojega telesa v filmu Dansko dekle. Očitno je mnoge prepričala saj je dobila tudi oskarja za stransko vlogo. Če je bila njena golota v filmu Dansko dekle, kjer je Eddie Redmayne z glavno vlogo prav tako dobil oskarja, zaželena in okusna, zdaj vstopa v čevlje prešuštniške žene.

Po mnenju televizije FOX je vsebina za nedolžne oči njihovih gledalcev celo prevroča, da bi jo predvajali v napovedniku. Zgodba se dogaja v 17. stoletju, v Amsterdamu. Mlada Sophia (Alicia), je poročena s starejšim aristokratom Carnelisom, ampak Sophia se zaljubi v mladega slikarja, revnega fanta, ki ga najame njen mož. Prepovedana ljubezen je premočna, da bi se ji uprla. Strasti so premočne od vseh moralnih pravil. Produkcija družba Weinstein Co. se je na žgečkljivost požvižgala in zavrnila možnost, da bi iz napovednika odrezala spotakljive prizore. Verjetno tudi zaradi tega, ker je film odobrilo ameriško interesno združenje filmskih založnikov MPAA – le, da mora biti v napovedniku jasno napisano, da film ni primeren za otroke.

  • Alicia Vikander je za stransko vlogo v filmu Dansko dekle prejela Oskarja. Ga bo še enkrat s filmom Tulip Fever?