Turneja Chrisa Cornella se ustavi tudi v Zagrebu

Turneja Chrisa Cornella se ustavi tudi v Zagrebu (foto: profimedia) profimedia
10. 11. 2015

Chris Cornell, eden od najbolj vplivnih rock vokalov vseh časov, bo 14. aprila prihodnje leto premierno nastopil v zagrebški koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega. Vstopnice za dogodek so bile bojda razprodane v borih treh urah.

Frontman legendarnih Soundgarden i super skupine Audioslave in Temple Of The Dog, se na tem koncu Evrope še nikoli ni mudil.

Svojo profesionalno glasbeno pot je Cornell začel leta 1984 z ustanovitvijo skupine Soundgarden. Med petjem je igral tudi na bobne, nato pa s prihodom novega bobnarja lahko posvetil petju. Svoj najbolj prodoren album Superunknown je skupina posnela deset let kasneje, videospot za pesem Black Hole Sun pa se je noč in dan vrtel na MTV. Tri leta kasneje so se po koncertu v Honoluluju razšli, a do takrat že izdali pet albumov, ki so bili prodani v več kot 30 milijonov izvodih in bili nagrajeni z dvema Grammyjema.

Cornell se je kasneje pridružil skupini Audioslave, s katero so izdali tri uspešne albume, prodane v 8 milijonov izvodih, prejeli tri Grammyje in kot prva ameriška rock skupina nastopili na koncertu v Havani.

Deloval je tudi na solo projektih in eden takšnih večjih je bila skupina Temple of the Dog, ki jo je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja ustanovil kot poklon pokojnemu prijatelju, pevcu Andrewu Woodu. Skupina je izdala le en album in nastopila samo na enem koncertu.

Nekaj zanimivosti:

  • Cornell je napisal uvodno pesem You Know My Name za film James Bond.
  • Sodeloval je z glasbeniki kot so Slash (pri skladbi Promise), Santana (pri skladbi Whole Lotta Love) in Joy Williams (pri skladbi Misery Chain).
  • je soustanovitelj fundacije The Chris and Vicky Cornell Foundation, ki zbira sredstva za otroke v stiski zaradi revščine, brezdomstva in zlorab.

Značke: Chris Cornell