Učiteljice so se razveselile prav posebne nagrade …

Učiteljice so se razveselile prav posebne nagrade … (foto: Učiteljice Press) Učiteljice Press
1. 10. 2018

Za hrvaško-slovensko skupino Učiteljice, ki jo sestavljajo tri dekleta, ena od njih je tudi Slovenka Ana Vurcer je tudi leto 2018 izjemno uspešno.

Po izredno uspešnem albumu Luda kuća, ki so ga izdale pred natanko enim letom, do vrtoglavih milijonskih pregledov njihovih videospotoh na YouTubu se lahko tokrat pohvalijo, da so postale ponosne lastnice nagrade »Silver Button«, katero jim je podelil YouTube za 100.000 naročnikov na njihovem tako uspešnem Youtube kanalu z imenom Teachers Orange videos. Njihov uspeh je toliko večji, saj sta na Hrvaškem nagrado do sedaj prejela le kanala Severine in Rozge, v Sloveniji pa te nagrade ni prejel še nihče.

Ana: »Seveda smo dekleta zelo ponosna. To je velik uspeh, slovenski glasbeniki zagotovo vedo, kako težko je pritegniti naročnike na kanal, kljub temu da je to seveda brezplačno. Naš kanal na katerem imamo naše spote je izjemno uspešen ter gledan, velik je interes tudi drugih glasbenikov, da bi na naš kanal uvrstili tudi njihove videospote. Kanal strmo raste iz dneva v dan in trenutno imamo na njemu že preko 130.000 naročnikov.«

»Učiteljice se moramo pohvaliti, da ima naših 14 videospotov preko 160 milijonov ogledov, in to so res neverjetne številke, » dodaja Ana.

»Sama sem opazila, da se kar nekaj mladih slovenskih pevk in pevcev zgleduje po nas, kar mi je seveda v čast. Vsekakor z nastopanjem na Hrvaškem postavljam nove mejnike. Uspeti v glasbi preko mej Slovenije ni enostavno. Srečo imam, da sem sama že s šestnajstimi leti večkrat nastopala tudi na Hrvaškem in že v času pred Učiteljicami spoznala veliko ljudi, kar mi je tudi danes seveda v veliko pomoč. Ugotovila sem, da na Hrvaškem slovenske glasbe ne poslušajo, v glavnem ne poznajo nobenih naših pevcev, starejša generacija pozna predvsem Zorana Predina, mlajša generacija pa nikogar. Po štirih letih in pol pa lahko sama zase rečem, da sem skupaj z Učiteljicami osvojila Balkan. In to kljub temu, da prav povsod pozdravljam in nagovarjam ljudi v slovenskem jeziku,« ponosno pove Ana. »Do sedaj smo Učiteljice nastopile že v osmih državah, kmalu pa načrtujemo nastope tudi v državah, ki jih do sedaj še nismo obiskale«, še dodajajo dekleta.

Po delovnem poletju, ki so ga dekleta preživele na odrih jih čaka prav tako delovna jesen. »V prihodnjih dne se odpravljamo v Beograd na snemanje naše nove pesmi ter videospota. Čaka nas polno nastopov, čas za kakšen malo daljši počitek si bomo verjetno vzele šele v mesecu januarju,« so zaključile Učiteljice, Ana Silvia in Matea.

Priporočamo