Poslovil se je princ Philip

Princ Filip ne <br />izbira besed in pove <br />zadeve tako, kot <br />jih misli. (foto: Profimedia Profimedia, Temp Sipa Press) Profimedia Profimedia, Temp Sipa Press
Vir: STA
9. 4. 2021

V 100. letu starosti je danes umrl britanski princ Philip. Soprog kraljice Elizabete II. je umrl zjutraj na svojem domu na gradu Windsor, so tvitnili pri Buckinghamski palači.

"Z veliko žalostjo njeno visočanstvo kraljica sporoča smrt svojega ljubega moža, njegovega visočanstva, princa Philipa, vojvode edinburškega," so sporočili iz palače. Dodali so, da se kraljeva družina pridružuje ljudem po svetu, ki žalujejo za izgubo princa, ki bi junija letos dopolnil 100 let.

Princ Philip se je sicer v sredini marca vrnil domov k svoji soprogi, kraljici Elizabeti II. po večtedenskem bivanju v bolnišnici. Takrat so sporočili, da se princ počuti dobro. Na zdravljenje so ga sprejeli zaradi infekcije, kasneje pa je uspešno prestal tudi poseg na srcu.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju. Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico.