Umrla 22-letna vnukinja Roberta F. Kennedyja

Umrla 22-letna vnukinja Roberta F. Kennedyja (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
2. 8. 2019

Saoirse Kennedy Hill, 22-letno vnukinjo nekdanjega pravosodnega ministra ZDA Roberta F. Kennedyja, so v četrtek popoldne našli mrtvo na družinskem posestvu. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je najverjetneje umrla zaradi prevelikega odmerka mamil.

Po poročanju ameriških medijev je 22-letna Saoirse Kennedy Hill živela na družinskem posestvu Kennedyjev v Hyannis Portu v zvezni državi Massachusetts.

Družina Kennedy je v izjavi za javnost zapisala, da jih je izguba zelo prizadela in da je bilo njeno življenje polno upanja in ljubezni.

Saoirse Kennedy Hill je že v srednji šoli za dijaški časopis pisala o svojem boju z depresijo in duševnimi motnjami, lani pa se je udeležila protestov proti nasilju z orožjem, navaja AFP.

Robert F. Kennedy, znan tudi kot RFK, je bil ubit med predsedniško kampanjo leta 1968, skoraj pet let po tem, ko je bil njegov brat John F. Kennedy ustreljen v Dallasu.

Čeprav je najbolj znana člana družine doletela tragična smrt, ostajajo Kennedyji dejavni v politiki. Joe Kennedy III., vnuk Roberta F. Kennedyja, je bil leta 2013 izvoljen v predstavniški dom ameriškega kongresa.