UNICEF-ov ambasador Sergio Ramos presenetil otroke na igrišču

UNICEF-ov ambasador Sergio Ramos presenetil otroke na igrišču (foto: Press) Press
20. 6. 2018

Kapetan španske nogometne reprezentance in UNICEF-ov ambasador dobre volje Sergio Ramos je presenetil 8-letnega Santiaga iz Bolivije – otroka na begu, ki je lepšo prihodnost našel v Španiji.

Ramos se je presenečenemu dečku in njegovim prijateljem pridružil na igrišču in pokazal, da ekipni duh ne pozna meja.

V času svetovnega nogometnega prvenstva nogomet bolj kot kadarkoli povezuje in združuje ljudi z vsega sveta. Številni svetovno znani nogometaši so nekdanji begunci, migranti ali potomci le-teh. Za številne otroke na begu pa šport – tudi nogomet – predstavlja priložnost za razvedrilo in igro s prijatelji. Nogomet torej povezuje, ljubezen do te igre pa presega meje držav. Video, s katerim je Ramos obeležil to prav posebno srečanje, je zato del UNICEF-ove kampanje »Kar nas navdušuje, nas povezuje«, ki jo podpirajo številni nogometaši, s pozivom, naj tudi otrokove pravice ne bodo omejene z mejami držav. Nogomet ima moč povezovanja, ki naj bo vodilo tudi izven nogometnih igrišč!

Kako dolgo lahko kričite Goooooooooooooool?

Pridružite se nogometnim navdušencem po vsem svetu, podprite UNICEF-ovo kampanjo »Kar nas navdušuje, nas povezuje« in posnemite video, v katerem kolikor se le da dolgo kričite besedo Gooooooooooooool. Najboljši posnetki, objavljeni na družbenih omrežjih ter opremljeni s hashtagoma #LongestGoal in #WorldCup, bodo v podporo kampanje predvajani v času svetovnega prvenstva v nogometu, na številnih javnih mestih po vsem svetu.

Priporočamo