Dogodki Promocijsko sporočilo

Upokojencem danes na račun tudi letni dodatek

31. 7. 2019
Deli
Upokojencem danes na račun tudi letni dodatek (foto: Mercator Press)
Mercator Press

Upokojenke in upokojenci so se danes poleg rednih julijskih pokojnin razveselili tudi letnega dodatka. Ta je bil izplačan v petih različnih zneskih, saj bodo prejemniki najnižjih pokojnin dobili 437 evrov, prejemniki najvišjih pa le 127 evrov. Letni dodatek je danes na svoj račun prejelo kar 609.468 ljudi, pokojninska blagajna pa je zato lažja za 136 milijonov evrov.

Kako bodo slovenski upokojenci ta denar porabili? Četudi naj bi bil letni dodatek tradicionalno namenjen dopustovanju, pa je slovenska realnost žal taka, da večina upokojencev žal dodatek namenja za redno poplačilo položnic ali druge nujne življenjske potrebščine. Mnogi slovenski upokojenci meseca ne bi preživeli brez solidarnosti posameznikov, organizacij ali podjetij.

Med podjetij, ki strmijo k dobrodelnosti je tudi največji slovenski trgovec. Mercator že leta izvaja projekt 'Sosed sosedu sosed', znotraj katerega v preko 140 prodajalnah na določene dneve zbirajo potrebščine in izdelke za družine ter posameznike v stiski. Vedno večja solidarnost Slovencev jih vedno znova preseneča. V Mercatorju so v minulem letu v projektu 'Sosed sosedu sosed' skupaj z Rdečim križem zbrali več kot 46.000 izdelkov. »V Mercatorju letno podpremo preko 750 različnih projektov in sodelujemo tudi s številnimi humanitarnimi organizacijami. Tako bo tudi v prihodnje«, poudarja predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki dodaja, da »so dobrodelne in družbeno koristne akcije, ki jih izvedemo skupaj, torej Mercator v sodelovanju s partnerji in s kupci, najbolje sprejete in zato dolgoročno uspešne«. V Mercatorju poudarjajo, da se zavedajo svoje vpetosti v družbeno okolje v katerem delujejo, zato bodo tudi v prihodnje podprli številne humanitarne, kulturne, izobraževalne in športne projekte.