Uradno! Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana, kaj bo z izbranimi skladbami in predstavniki se ne ve

Uradno! Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana, kaj bo z izbranimi skladbami in predstavniki se ne ve (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
18. 3. 2020

Zadnje dni so po spletu in družbenih omrežjih krožile različne zgodbe glede Pesmi Evrovizije 2020, ki pa je sedaj tudi uradno odpovedana!

Evropska Zveza radiotelevizij (EBU) je v posebenem sporočilu za javnost zapisala, da z globokim obžalovanjem odpovedujejo Pesem Evrovizije 2020 v Rotterdamu, čeprav so v zadnjiih tednih iskali številne alternativne možnosti, da bi na koncu vendarle omogočili nadaljevanje glasbene tradicije, ki bi 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu praznovala 65. rojstni dan, a se to zaradi koronavirusa ne bo zgodilo. 

Slovenijo bi morala na Pesmi Evroviziji v Rotterdamu zastopati Ana Soklič s pesmijo Voda, ki so jo pretekle dni povsem osvežili oziroma še dodatno, kot so dejali "preklompali". Sicer pa naša Ana ne bi bila edina Slovenka na glasbenem odru, saj bi moral Nemčijo zastopati 22-letni slovenski pevec Benjamin Dolić, ki smo ga pred leti spoznali tako na Emi kot v šovu Slovenija ima talent.

Kako bo z vsemi skladbami in predstavniki prihodnje leto, ali bodo isti ali drugi, zveza EBU še ni sporočila. O tem naj bi se pogovorili tako v referenčni skupini kot tudi z ostali sodelujočimi televizijami. Prav tako še ni jasno, kje bo Evrovizija 2021! Zveza EBU ob tem dodaja, da bodo z organizatorji in mestom Rotterdam nadaljevali pogovore o tem, da bi mesto vseeno gostilo tekmovanje v letu 2021.