Urbani utrip pregnal dež s sladoledom

Urbani utrip pregnal dež s sladoledom (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
25. 5. 2018

Ploščad pred ljubljanskim hotelom Park je včeraj gostila glasbeno-ustvarjalno-rekreativno-kulinarično popoldne s paleto vsebin za vse generacije, ki je nakazal kaj se bo 15. in 16. junija dogajalo na Festivalu urbane kulture v Tobačni.

Neishina Šola Rokenrola, umetniški sejem Artish z delavnico Dišave za otroke, hoja po vrvi, Miss Earth modna revija eko oblačil, Trkajev koncert ob izidu pesmi Migi, Indian street food, ulično gledališče, gozdna kopel, urbano čebelarstvo in še kaj je popestrilo torkovo popoldne na Taboru, piko na i odličnemu vzdušju pa je dodalo vreme, ki je bilo še dopoldan kislo, popoldan pa so oblake razgnali topli sončni žarki.

OGREVANJE ZA #FUKSI 2018

Dogodek, ki sta ga mestu podarila urbani zeleni hotel Park ter Collegium Mondial Travel, je gostil še ekskluzivno druženje ob naravnem sladoledu na strehi s čudovitim razgledom nad mestom, na katerem so organizatorji festivala #FUKSi, ki bo 15. in 16. junija v Tobačni, predstavili tudi del neglasbenih vsebin.

Martin Rojnik (S.U.R.F. institute) in Aleš Erbežnik (Food for Life) sta predstavila pobudo Kucha Chasti, ki bo na festivalu ponujala gurmanske grižljaje iz zavržene hrane, cilj pa je zbrati sredstva za vsaj 200 obrokov za pomoči potrebne meščane. Igor Petronijevič bo v natečaju Ujemi utrip mesta v objektiv mentor mladim fotografom, ki bodo pofotkali tudi #FUKSi, plesni mojster Samson pa bo tudi s svetovnimi prvaki vodil plesne in breakdance delavnice ter tekmovanja v batlih. Mike Vale je povzel bistvo petkovega programa, z Umekom, Ten Wallsom in Urbanom Pfeiferjem, DJ Žiga Klančar pa bo navigiral soboto med Matter, Morcheebo in Sladico.

DOBRE URBANE ZGODBE

Posebni gostje dogodka pa so bili izbrani ustvarjalci odmevnih urbanih zgodb, ki so prejeli personalizirane vstopnice za #FUKSi 2018: Filip in Blaž aka F&B Acrobatics sta s svojimi vratolomnimi podvigi prisotna v lovih na talente in igrani produkciji po celi Evropi, nastopata pa tudi v odmevnih spletnih videih, Živa Cesar je s svojim Boštjanom ustvarila Alive Step Up, tek po stopnicah na Kristalno palačo, Špela Zupanc vodi z ekipo Bananaway nepozabne avanture po slovenskih rekah, jezerih in morju, Kamala se je uveljavila kot iskana osebna kuharica za zahtevne naročnike, ultra-tekač Žiga X Gombač pa navdušuje tudi kot pisatelj napetih knjig za mladino.

Organizator Festivala urbane kulture Slovenija je Collegium Mondial Travel. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.