Urška Majdič: Koncert v spomin na očeta

Urška Majdič: Koncert v spomin na očeta (foto: Ulla Wolk) Ulla Wolk
Vir: Story
6. 4. 2017

Na začetku maja pevka Urška Majdič pripravlja čustven koncert, saj ga v celoti posveča spominu na pokojnega očeta Dušana. Vse lepe spomine in neskončno povezanost, ki še vedno živi med njima, čeprav ga ni več ob njej, bo na koncertu predstavila prek svojstvene glasbene zgodbe, imenovane Duša.

'Duša' je glasba, ki je ustvarjena iz Urškinih občutij zadnjih let, ki sta jih zaznamovala bolezen in nazadnje smrt očeta, na katerega je bila Urška zelo navezana.

Glasba je mešanica zvrsti, v ospredju pa je 'billysovski' zven melodičnega pop-rocka s primesmi pop-jazza, soula in simfo rocka. Z njim se želi dotakniti pravega bistva, proslaviti življenje, neskončnost energije, ki se je ne da razložiti, vendar jo lahko vsi le čutimo.

"Tako koncert kot nastajajoči album sta posvečena mojemu očetu Dušanu, ki me je v glasbi vedno zelo podpiral. Ustvarjati, se izražati, slediti srcu, zreti v zvezde, biti drzen, obenem pa ostati prizemljen - to so njegovi nauki, ki bodo ostali zakoreninjeni v meni," ​je povedala Urška pred koncertom, ki ji pomeni največ v njenem ustvarjanju in bo zagotovo najlepši v njenem življenju.

Na odru se ji bodo pridružili Billysi, ​Rok Golob, Dominik Bagola - Balladero, Project ​Eternity​, ​Matjaž Marin in Matej Sušnik, Auroras ter drugi, celoten izkupiček koncerta (vstopnina znaša 10 evrov) pa bo šel v dobrodelne namene.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2017

Story 14/2017, od 30. 03. 2017