Uspešnica sezone - ĐUROLOGIJA – ponovno v Cankarjevem domu!

3. 2. 2017 | Promocijsko sporočilo

Kultna predstava uspešnega režiserja, igralca in glasbenika Branka Đurića Đure z naslovom Đurologija, 10. februarja, ob 20.30, ponovno gostuje v Gallusovi dvorani.

Ta najbolj gledana predstava v regiji podira rekorde dobre obiskanosti. Čeprav si jo je v slabem letu ogledalo več kot 80.000 obiskovalcev, zanimanje za edinstven humor Branka Đurića - Đure, še ne pojenja.

"Občinstvo je tisto, ki določa rok uporabe (anti)stand up šova"

S svojo karizmo, prepoznavnim bosanskim šarmom in igralskimi izkušnjami, ki smo jih lahko spremljali v kultnem projektu Top lista nadrealista in Audicija, Đurologija prinaša najbolje, kar Đuro zna in premore. Ta (anti)stand up šov, kot ga tudi označuje Đuro, je izbor njegovih razmišljanj, kjer na svojstven način predstavlja tisto, kar ga v življenju zabava in moti. Ali kot pravi sam: „Na vsaki predstavi se ljudje v situacijah, ki jih predstavljam, prepoznajo. Bodisi, da se dotaknem jutranjega tuširanja ali pa, denimo, vožnje z mestnim prometom... Đuro, sarajevski igralec s hollywoodsko in svetovno kariero, režiser in roker v 90-minutnem šovu duhovito animira in nasmeji občinstvo. Ne skriva, da je tudi njega samega presenetil odziv publike in velika odmevnost predstave:

"Čeprav nisem pričakoval, da bo Đurologija tako izjemno dobro sprejeta, bomo s predstavo nastopali dokler jo bo publika zahtevala in povpraševala po njej. Občinstvo je tisto, ki določa njeno aktualnost in rok uporabe. Evidentno je, da v današnjih časih potrebujemo smeh bolj kot kdaj koli prej. Vesel sem, da lahko omogočim uro in pol odklopa od dnevnih težav in da obiskovalci s predstave odhajajo bolj sproščeni, kot so prišli. Zato predstavo označujem za terapevtsko, ker pač tako deluje na občinstvo."

Te dni je Đuro z Đurologijo na novi turneji po Hrvaški, Bosni in Hercegovini, kjer je predstava razprodana tudi po dvakrat v istem dnevu.

V Ljubljani je Đurologija napolnila že štiri Gallusove dvorane

10. februarja je na vrsti v Gallusovi dvorani že peta predstava. V Zagrebu sta bili večkrat razprodani tako KD Lisinski kot Tvornica kulture. V Beogradu je izjemno odmevnost doživel z desetkrat razprodano dvorano v Domu sindikatov, v Sarajevu pa sploh podira vse rekorde – kar 11-krat je do zadnjega sedeža napolnil Bosanski kulturni center. To pa še ni vse. Đurologijo si je v sarajevski dvorani Skenderija ogledalo 5.000 gledalcev. Vse to je potrditev, da je Đurologija pravi regionalni fenomen, ki pa prerašča tudi te meje. To potrjujejo uspešne turneje po ZDA, Kanadi, Avstriji, Nizozemski, Švici in drugih evropskih državah. Kjerkoli se Đurologija pojavi, vstopnice kmalu poidejo!

Sodelujte v nagradni igri za prezplačne vstopnice

Spremlajte Facebook profil Govori.se in Cosmopolitan Slovenija, kjer bomo v nagradni igri podarili brezplačne vstopnice za ogled predstave Đurologija.