Utrujeni Deželak premagal najtežjo oviro

Utrujeni Deželak premagal najtežjo oviro (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu
3. 6. 2019

Voditelj Radia1 Miha Deželak že nestrpno odšteva dneve, ko se bo v imenu akcije Dežalak junak odpravil na pot po Sloveniji.

8. junija se bo usedel na kvadrocikel in z njim prekolesaril državo ter pomagal zbirati denar za otroke iz socialno ogroženih družin. Lani so tako zbrali neverjetnih 157.000 evrov in na morje peljali več kot 600 otrok, marsikdo od njih je sploh prvič videl morje.

Miha pa se je v petek podal na prvo testno vožnjo in sicer na Toško čelo. Družbo mu je delal Uroš Bitenc, ki bo ves čas potovanja ob njem, a le kot njegov motivator.

»Prvič zares vozim ta kvadrocikel, v redu je, kot ena majhna formula. Ima vse, zavore, zvonček, prestave, kul je,« je bil navdušen Miha, ki je ugotovil, da so se njegovi »strahovi« uresničili. »Že čutim klanec, tega sem se najbolj bal, saj sem vedel, da bo težko voziti v klanec,« je bil zadihan voditelj.

Medtem, ko sta z Urošem »grizla« v hrib, so jima mimoidoča vozila trobila, vozniki pa spodbujali z besedami. »Srce hoče iti hitreje, a mišice ne dajo,« je bil iskren Deželak in priznal, da si ob poti želi pomoči. »Rabim športnike, računam na vašo pomoč, ne samo s smsi,« je še zaključil radijec, ki je bil ponosen, da mu je testna vožnja uspela. Zato se bo tudi, ko bo šlo zares potrudil po svojih najboljših močeh, da čim več otrok peljejo na počitnice.

Pomagate lahko tudi vi tako, da pošljete sms POMAGAM1 ali POMAGAM5, na 1919 in tako prispevajte 1eur ali 5 evrov. Če pa bi želeli donirati več, pišite na fundacija@radio1.si

Priporočamo