V 62. letu starosti se je poslovila pevka skupine Roxette

V 62. letu starosti se je poslovila pevka skupine Roxette (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2019

Glasbeni svet in oboževalce je pretresla novica, da se je v 62. letu za zmeraj poslovila pevka Marie Fredriksson, članica nekoč zelo priljubljene skupine Roxette.

Pevka je umrla za posledicami hude bolezni. Njena družina je v izjavi sporočila, da se je poslovila zjutraj. Za njo poleg številnih oboževalcev žalujejo mož Mikael, 26-letna hčerka Inez Josefin in 23-letni sin Oscar.

Rodila se je 30. maja leta 1958 v švedski vasici Ossjo, bila pa je najmlajša od petih otrok. Žalost je izkusila že v rosnih letih, saj ji je, ko je imela le 7 let, umrla sestra. V nekem pogovoru je nato čez leta dejala, da jim je ta dan razdrl družino ter da po tem nič več ni bilo enako.

Pastor v njenem župnišču je prepoznal glasbeni talent in jo je vzpodbujal. V začetku 80-ih se je začel njen glasbeni vzpon, najprej je nastopala kot solistka, potem pa je skupaj s Perom Gesslom ustanovila duo Roxette. Doživela sta velik uspeh, tako na domačem kot na mednarodnem glasbenem prizorišču.

Pevki so leta 2002, ko je omedlela na domu, diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati.

Ko se je Marie Fredriksson spopadala z zdravstvenimi težavami, ki so nastale kot posledica radioaktivnega sevanja pri njenem zdravljenju, duo ni nastopal. Z Roxette se je ponovno združila in podala na turnejo leta 2011. Nastopila sta tudi na švedskih kraljevih porokah - princese Viktorije leta 2010 in princese Madeleine leta 2013.

Glasbi se je morala odpovedati leta 2016, ko so ji zdravniki povedali, da ne bo več mogla nastopati in snemati.

Kot je zapisal Mirror, se zdi, da se je v svoji avtobiografiji The Love Of Life iz leta 2015 sprijaznila s svojim zdravstvenim stanjem. "Končno se zdi, da sem se sprijaznila z radiacijsko poškodbo, s katero moram živeti. Tako se je izšlo," je zapisala.

Priporočamo