V 66. letu je za posledicami prometne nesreče umrl Rajko Dujmić, skladatelj in član Novih fosilov

V 66. letu je za posledicami prometne nesreče umrl Rajko Dujmić, skladatelj in član Novih fosilov (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
4. 8. 2020

Po hudi prometni nesreči je končal v umetni komi, zdravniki so se borili zanj, a niso mogli narediti ničesar, poročajo hrvaški mediji.

Glasbenik je umrl v reški bolnišnici na Sušaku.

Dujmić je bil skladatelj in vodja skupine Novi fosili, dobil je tudi nagrado porin za življenjsko delo. Od srede zvečer je bil na intenzivnem oddelku nevrokirurgije v bolnišnici v Reki. kamor so ga prepeljali po hudi prometni nesreči. Bil je v umetni komi, iz katere se ni zbudil. S ceste je zapeljal v prepad, globok 11 metrov.

Umrl je le nekaj dni pred svojim rojstnim dnevom, ki bi ga praznoval 7. avgusta. Veljal je za enega najbolj plodovitih skladateljev zabavne glasbe v zgodovini hrvaške diskografije.

Od Rajka se poslavljajo številni glasbeni kolegi, med njimi tudi priljubljeni Tony Cetinski, ki mu je preko Facebooka namenil ganljivo sporočilo.

Dragi Rajko Nemam riječi za izreći osim da nikada neću zaboraviti one rijetke trenutke kada si znao nazvati i iskreno...

Posted by Tony Cetinski on Tuesday, 4 August 2020

Preberite še: Novi Audi A3 Sportback – avto, kjer občutite razliko

 

Priporočamo