V Celju bodo ta vikend na ogled psi z vsega sveta!

V Celju bodo ta vikend na ogled psi z vsega sveta! (foto: profimedia) profimedia
13. 2. 2015

V soboto, 14. februarja, in v nedeljo, 15. februarja, bo v hali K Celjskega sejma potekal že tradicionalni kinološki dogodek, odvijali se bosta mednarodni razstavi psov vseh pasem CACIB CELJE 2015 in WINTER WINNER 2015.

Sodnikom in obiskovalcem se bo predstavilo v soboto 580 in v nedeljo 533 psov, od tega 157 različnih pasem z lastniki iz 17-ih držav. Največ iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške, pa tudi iz bolj oddaljenih dežel, denimo iz držav Skandinavije in iz Združenih držav Amerike.

Prijavljeni so tudi številni zastopniki redkejših pasem, ki jih pri nas ne vidimo na ulicah: opičji pinč, pikardijski ptičar, kanarski pes, lundehund, romunski ovčar mioritik, mali brabancon, šikoku, lapinporokoira, hokkaido, schapendoes, modri gaskonjski baset. Od bolj znanih pasem pa bo mogoče videti največ buldogov, bullmastiffov, avstralskih ovčarjev, borderskih ovčarjev, čov-čovov, zlatih prinašalcev, labradorcev, kavalirjev, papillonov (metuljček), rodezijskih grebenarjev, huskyjev, najbolj množično bo zastopana pasma mali angleški hrt (whippet). Lepo je tudi število prijavljenih predstavnikov pasme kraški ovčar, edine slovenske avtohtone pasme.

Prireditvi se bosta oba dneva pričeli z otvoritvijo ob 9.30 uri in se zaključili z izborom najlepših psov razstave ob 17. uri. V soboto bo med 12. in 15. uro vzporedno potekala tudi specialna razstava psov 5. FCI skupine, predstavilo se bo 99 psov. Organizator dogodka je KLUB 5, Slovenski klub za špice in pratipske pse, ki deluje v okviru Kinološke zveze Slovenije.