V centru Ljubljane trčenje voznika reševalnega motornega kolesa in osebnega vozila

V centru Ljubljane trčenje voznika reševalnega motornega kolesa in osebnega vozila (foto: STA) STA
Vir: STA
5. 6. 2019

V Ljubljani na križišču Slovenske in Dunajske ceste se je danes okrog 8.30 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik reševalnega motornega kolesa UKC Ljubljana in voznik osebnega vozila, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Reševalec je težje poškodovan, a stabilen.

Kot so na Twitterju zapisali v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC), je bil v nesreči poškodovan njihov sodelavec, ki je hitel na pomoč v nesreči poškodovanemu motoristu. Reševalec je težje poškodovan, a stabilen in ostaja na zdravljenju v UKC Ljubljana, so še zapisali. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Vodja reševalne postaje Ljubljana Janez Kramar je v opoldanski izjavi za javnost dejal, da bo okrevanje poškodovanega dolgotrajno, a da so s poškodovanim že govorili in upajo na najboljše.

Opozoril je, da so reševalci na motorju med najbolj ogroženimi v prometu, in udeležence v prometu pozval, naj posebej pazijo, kadar reševalci na motorju uporabljajo modre luči.

"Verjemite, da je taka nesreča ena najhujših in najbolj stresnih v reševalstvu, kadar moraš oskrbeti svoje kolege ali svojce, zato smo tudi ekipi, ki je posredovala na kraju, pomagali z zaupniki, ki so izučeni, da opravijo razbremenilne pogovore," je dejal.

Glede nesreče je povedal, da je bil reševalec na motorju na nujni vožnji in hitel na pomoč motoristu, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Dejal je, da je treba počakati na preiskavo policije, a da je po prvih podatkih reševalec vozil skozi rdečo luč, voznik osebnega avtomobila pa ga je verjetno spregledal.

Kramar je dejal, da se je podobno huda prometna nesreča zgodila leta 2004, da pa že dlje časa opozarjajo, da bi bilo treba dejstvo, da reševalci skozi rdečo luč vozijo na nujnih vožnjah, vzeti kot olajševalno okoliščino in teh za ta prekršek ne kaznovati ter v to smer spremeniti tudi zakonodajo.

Priporočamo