V Citparku so sloviti črni petek, ki prihaja, obarvali v zeleno

V Citparku so sloviti črni petek, ki prihaja, obarvali v zeleno (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
25. 11. 2019

Do sobote, 30. novembra, pred Cityparkom zbirajo star tekstil.

»Citypark, največje in najsodobnejše nakupovalno središče pri nas, že od nekdaj skrbi za okolje. Prav zaradi ekološke ozaveščenosti smo dali tudi pobudo za kampanjo »Zelena je nova črna« oz. »Obarvajte črni petek zeleno«. Z akcijo želimo torej ozavestiti, da je tudi črno zeleno,« je izpostavil Andrej Ropret, center manager Cityparka. Kot prvi je v poseben zelen zabojnik odložil oblačila.

V zabojniku, ki stoji pred glavnim vhodom Cityparka, se zbira rabljen, natrgan in uničen tekstil, ki bi drugače pristal v smeteh. Zatem so oblačila v zabojnik prispevali tudi zaposleni v Cityparku in predstavniki medijev ter tako skupaj pripomogli k večjemu ozaveščanju javnosti o ekoloških oblačilih in recikliranju.

S tem se je začela celotedenska zbiralna akcija, ki bo trajala vse do sobote, 30. novembra. Vsi obiskovalci lahko v poslovalnem času Cityparka v zabojnik odlagajo omenjena oblačila. Vsak, ki bo prispeval kakšen kos blaga, bo v zameno prejel tudi darilo. »Za vsak napolnjen zabojnik bo Citypark Slovenskemu društvu za zaščito voda podaril 2.000,00 evrov, saj se prav pri proizvodnji tekstila porabi veliko vode,« je dodal center manager Cityparka.

V Cityparku so v zadnjih letih v skrbi za okolje naredili več projektov. Postavili so BicikeLJ postajo, ki omogoča brezplačno izposojo mestnih koles. S tem spodbujajo športno aktivnost obiskovalcev in skrbijo za čistejši zrak z manj nevarnimi izpusti. Na Poti ob žici so posadili 20 novih dreves, vsakega od njih pa je lahko virtualno posvojil vsak obiskovalec Cityparka. S tem so ljudi spodbujali v skrbi za mestne parke in jih ozaveščali o pomembnosti zelenih površin. Še en projekt, ki je Citypark prikazal kot okoljsko ozaveščeno podjetje, je bila menjava LED svetil. Prejšnja, energetsko bolj potratna svetila so v nakupovalnemu središču in parkirni hiši zamenjali z varčnimi LED svetili in s tem zmanjšali porabo električne energije, prostore pa naredili kupcem prijaznejše in varnejše. V parkirni hiši so postavili lastno polnilno postajo za električna vozila. Ena od letošnjih novosti je tudi Avant2Go lokacija, ki se prav tako nahaja v Cityparkovi parkirni hiši.

Kampanjo »Zelena je nova črna« oz. »Obarvajte črni petek zeleno« bodo na dan črnega petka, 29. novembra, v Cityparku spremljali visoki popusti številnih trgovin, akcije pa bodo tudi v gostinskih lokalih. Celotno nakupovalno središče bo na sloviti črni petek odprto vse do polnoči. Obiskovalce čakajo torej popusti, priložnosti za zabavo in prijetno druženje s prijatelji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri