V Dragićevem kampu spretni na parketu in varni na spletu

V Dragićevem kampu spretni na parketu in varni na spletu (foto: Andraž Blaznik) Andraž Blaznik
4. 7. 2019

Telemach s projektom Varen na spletu, varen v svetu in sponzorstvom Košarkarskega kampa Gorana Dragića naslavlja dva velika izziva današnjih generacij otrok in mladostnikov – pomanjkanje telesne dejavnosti ter pasti spleta in družbenih omrežij. Že šesti košarkarski kamp za osnovnošolce, ki je potekal med 23. in 29. junijem na Rogli, so letos prvič nadgradili z delavnico, na kateri so otrokom predali nova znanja in veščine varne rabe interneta.

Najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji je v letošnjem šolskem letu zagnal družbeno odgovorni projekt, ki pod sloganom Varen na spletu, varen v svetu slovenske osnovnošolce seznanja s prednostmi in nevarnostmi uporabe svetovnega spleta ter jih izobražuje, kako se slednjim s preventivnim delovanjem uspešno izogniti. Samo v juniju so z obiskom treh šol dosegli več kot 200 otrok, na zadnji delavnici, ki je potekala na tradicionalnem Košarkarskem kampu Gorana Dragića pa še dodatnih 55.

Gogi kamp, kot ga mnogi imenujejo ljubkovalno, Telemach v sklopu svojih prizadevanj za razvoj in uspeh slovenskega športa že vrsto leto ponosno podpira. Tudi letos so osnovnošolski košarkarski navdušenci pod vodstvom profesionalne športne in animacijske ekipe izpopolnjevali svoje košarkarske spretnosti, razvijali športni duh ter spoznavali moč timskega dela in pomen zdravega načina življenja. Nepozabno športno doživetje pa so dopolnile številne druge zanimive in poučne vsebine.

Iz šolskih klopi na parket

Da bi združil prijetno s koristnim, je Telemach za mlade športnike pripravil delavnico varne rabe interneta. Zahtevne tematike so se lotili na sproščen in zabaven način. Udeleženci so po uvodnem pogovoru o rabi interneta in družbenih omrežij v skupinah oblikovali plakate, na katere so zapisali svoje neprijetne izkušnje na spletu, in se naučili oblikovati varno geslo, delavnico pa so sklenili s pogovorom, kako se na neprijetne spletne situacije pravilno odzvati. Projekt, ki so ga tudi košarkarski nadobudneži odlično sprejeli, se z novim šolskim letom vrača v šolske klopi.

»Veseli me, da naš dolgoletni partner Telemach ne pomaga samo pri izvedbi kampa, temveč pomaga tudi pri obogatitvi dodatnega programa za udeležence. Izjemno pomembno se mi zdi, da lahko mlade opozorimo na vse nevarnosti, ki jih lahko prinaša uporaba modernih tehnologij. Tudi sam sem z zanimanjem prisluhnil delavnici in dobil nekaj novih idej, na kaj vse moram opozoriti tudi moje otroke,« pa je o izkušnji povedal Goran Dragić.

Telemach sicer svojo zavezo družbeno odgovornega delovanja v letošnjem letu širi na več področij in začenja nove projekte, usmerjene v dobrobit okolja in družbe. S sponzorstvi številnih vrhunskih športnikov in športnih zvez – košarkarske, nordijske, teniške ter zveze učiteljev in trenerjev smučanja – pa ostaja zvest slovenskemu športu.

    

O Telemachu

Podjetje Telemach d.o.o. je ponudnik fiksnih storitev, širokopasovnega dostopa do interneta, digitalne telefonije in najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. Z vlaganjem v tehnološke inovacije, ugodno ponudbo ter skrbjo za naročnike omogoča visoko raven in nemoteno uporabo fiksnih ter mobilnih telekomunikacijskih storitev tako poslovnim kot zasebnim uporabnikom. Telemach je član skupine United Group.