V kino prihaja: Noč v muzeju 3

V filmu v eni izmed svojih zadnjih vlog navdušuje letos umrli Robin Williams, ki prepriča s svojo toplino, karizmo in nepremagljivim igralskim talentom, ki ga je tokrat uporabil pri utelešenju ameriškega predsednika Theodora Roosevelta. (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
13. 1. 2015

Predstavljajte si, da vstopate v najbolj veličastne muzeje na svetu, v katerih se v življenje obujajo največja čudesa in zgodovina sveta. To je bila izhodiščna točka filmov v franšizi Noč v muzeju, ki je očarala gledalce po vsem svetu in nanesla več kot milijardo dolarjev. Tretji film v seriji vse te priljubljene like popelje na popotovanje okoli sveta in jih spremlja na do zdaj največji pustolovščini.

Pripravite se na največjo in najbolj divjo pustolovsko Noč v muzeju, v kateri Larry Daley (Ben Stiller) potuje po vsej zemeljski obli; združil je najbolj priljubljene in povsem nove like ter se podaja na mogočno nalogo, da reši čarobnost, preden ta ponikne za vedno. Poleg Stillerja v filmu igrajo še Robin Williams, Owen Wilson, Dan Stevens, Ben Kingsley, Steve Coogan, Ricky Gervais, Dick Van Dyke, Mickey Rooney in drugi. Režiser in producent filma je Shawn Levy.

Ko se razstavni predmeti v newyorškem Prirodoslovnem muzeju začno ponoči nenavadno obnašati, mora na novo imenovani vodja varnostne službe Larry ugotoviti, zakaj se to dogaja. Plošča, ki kot čarovniška palica oživlja bitja, je začela razpadati in obnovijo jo lahko samo v Britanskem muzeju. Larry, ki bi storil vse, da obvaruje svojo muzejsko 'družino', s sinom Nickom in muzejskimi primerki iz New Yorka odpotuje v London, kjer morajo odkriti skrivnost Plošče.

Prva filma v franšizi sta bila svetovni uspešnici, a je trajalo kar nekaj časa, da sta Levy in Stiller bila prepričana o možnosti tretjega nadaljevanja. "Z Benom sva iskala razlog, da posnameva tudi tretji film," pravi Levy, "šele ko nama je v glavo padla zamisel o morebitnem umiranju Plošče, sva čutila, da sva odkrila osnovno temo in motiv za like in nas ustvarjalce. V novem filmu ne gremo zgolj v muzej – borili se bomo za preživetje čarobnosti same."

V resničnih muzejih so tokrat posneli več prizorov kot v prejšnjih dveh filmih. Kar nekaj so jih snemali v Britanskem muzeju: "Like smo tja pripeljali, ker nam je bilo pomembno, da jih – bolj ko so okoliščine neverjetne – prizemljimo v resničnosti," razloži režiser, "kar pomeni, da smo na resničnih lokacijah snemali resnične ljudi, ki počno dejanske stvari, in da je igra ostala naturalistična in takšna, da se gledalec lahko z liki in zgodbo poistoveti."

Priporočamo