V Kinu Šiška drevi razprodani Skunk Anansie

V Kinu Šiška drevi razprodani Skunk Anansie (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
29. 7. 2019

V Centru urbane kulture Kino Šiška se bo drevi v sklopu aktualne turneje ob praznovanju 25. obletnice delovanja ustavila udarna britanska zasedba Skunk Anansie z divjo pevko Skin. Skupina je jubilej proslavila z izidom dvojnega albuma s skladbami v živo, naslovljenim 25LIVE@25. Na njem so med drugim uspešnice Weak, Hedonism in Selling Jesus.

Ko je četverica Skunk Anansie leta 1994 prvič nastopila v nekem londonskem klubu, je z ostrim zvokom presekala tedaj vladajočo brit pop sceno in se uveljavila kot eno vodilnih imen sodobnega rocka.

"Udarni kitarski rifi in iskrena politična drža, neuklonljivo naperjena proti rasnim, spolnim in kakršnimkoli drugim delitvam ter seveda enkratna pevka Skin, ki z enako lahkoto odpoje surove rock nažigačine, kot sta Charlie Big Potato in Selling Jesus, ali krhke balade, kot sta Hedonism in Weak, so v četrt stoletja člane zasedbe uveljavili za zvezdnike svetovnega kova," so zapisali v Kinu Šiška.

Skupina je sicer prenehala z delovanjem leta 2001, a se je nato ponovno združila leta 2009. Odtlej je izdala še tri albume - Wonderlustre (2010), Black Traffic (2012) in Anarchytecture (2016), mnogi pa se jih še vedno spominjajo po njihovih prvih treh studijskih izdelkih - Paranoid & Sunburnt (1995), Stoosh (1996) ter Post Orgasmic Chill (1999).

Po zapisu na spletni strani Kina Šiška Skunk Anansie še posebej pridejo do izraza na koncertih, ko pevka Skin "dobi krila in dokaže, da z razlogom velja za eno najboljših frontwomen v rocku". Po nastopih na glavnih odrih odmevnih festivalov, kakršni so Glastonbury, Sziget in INmusic, bo skupina ob povratku v Ljubljano na odru razprodane šišenske Katedrale izpeljala intimnejši dvoranski dogodek.

Kot predskupina bodo občinstvo ogrevali slovenski rockerji MRFY.